Murinjo: Previsoke cene za drugu klasu

Izvor: B92, 26.Jul.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Previsoke cene za "drugu klasu"

Portugalski trener i menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo misli da su visoka obeštećenja opasnost za fudbal.

Naročito u ovom prelaznom roku se barata astronomskim ciframa, posebno kada se spomenu dva papreno vruća imena, Nejmar i Kilijan Mbape.

Ne zaostaje mnogo ni Alvaro Morata, a sijaset igrača njihovi klubovi možda i olako procenjuju na 50, 60 i 100 miliona evra.

Portugalac tvrdi da je trošenje novca za igrače došlo do opasne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granice. Kao "kritične" ne procenjuje transfere najboljih fudbalera poput Mesija, Ronalda, Nejmara, već onih iz "druge grupe".

"Normalno je da se za najveće talente poput Nejmara i Pogbe traži tako visoko obeštećenje, ali nisu ti transferi problem. Njih ima zanemarljivo malo po prelaznom roku. Više su oni iz 'druge grupe' kojih ima po više od 100, a vrednost im se kreće od 40 do 60 miliona evra. Sada se s takvom lakoćom priča o sumama i to je već opasna zona tržišta" smatra Murinjo.

Samo Pola Pogbu je Mančester Junajted platio 105 miliona evra plus bonuse i druge troškove prošlog leta. Ovog leta je Murinjo doveo Viktora Lindelofa, a došao je i Romelu Lukaku za 135 miliona evra koliko su obojica plaćeni.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Murinjo: Previsoke cijene za "drugu klasu"

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2017

Portugalski trener i menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo misli da su visoka obeštećenja opasnost za fudbal.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.