Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 19:47

Mrkela: Tražimo napadača, izgubli smo previše vremena sa Prijovićem

Sportski direktor Zvezde o aktivnostima na letnjoj pijaci

Odmah nakon prozivke i zvaničnog početka sezone Crvena zvezda se preselilia u Austriiju koja je izabrana za letnju bazu, a uoči prve kontrolne utakmice u kojoj je rival crveno-belih Gak, Mitar Mrkela, sportski direktor šampiona Srbije osvrnuo se na aktivnosti kluba u prelaznom roku.

Jedno od imena koje je privuklo posebnu pažnju zvezdaške javnosti prethodnih nedelja bio je Aleksandar Prijović, međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa napadačem nije postignut dogovor, te je prioritet rukovodstva pronalazak novog rešenja na najisturenijoj poziciji.

"Dejan Stanković ima želje, nekad ih je lako ostvariti, nekad nije, uvek se trudimo da mu ostvarimo sve. U ovom trenutku tražimo špica drugačijeg profila od Pavkova. Radimo na tome", rekao je Mrikela za TV Arena Sport.

Prijović i crveno-beli nisu uspeli da pronađu zajednički jezik, dok su nedelje pregovora okončane su uz gorak ukus na obe strane. Generalni direktor Zvezdan Terzić rekao je da je centarfor pokazao "nadobudnost", a na propali posao osvrnuo se i Mrkela.

"Što se tiče Prijovića, dugo smo razgovarali, a na kraju se to nije realizovalo. Mislim da smo izgubili previše vremena kada je on u pitanju".

Kada je defanziva u pitanju konkurenciju će zaoštriti Aleksandar Dragović, dok se pokušaj angažmana Aleksandra Kolarova ispostavio kao neuspešan.

"Bilo je razgovora. Kolarov jednostavno ima još ugovor sa Interom, bilo je priče da taj ugovor može da se raskine i njegova je bila želja da zaigra u Zvezdi, ali nažalost to se nije desilo. Zadovoljni smo sastavom tima koji imamo, to su stari, provereni igrači koji su igrali i prvenstva i kup utakmice i Evropu i bili izuzetno uspešni u tim utakmicama. Doveli smo Dragovića, ostali smo bez Milunovića koji je otišao u Tursku. Želeli smo da ga zadržimo, ali ponuda iz Turske bila je takva da nismo mogli da se takmičimo s njom".

Nakon eliminacije Austrije očekuje se da Dragović uskoro stigne među nove saigrače, a konkurenciju u poslednjoj liniji zaoštrio je i povratak Srđana Babića iz Portugalije.

"Bićemo dosta dobri, dosta jaki, sa pozajmice se vratio Babić imao uspešnu pozajmicu u Famalikau. Imamo Pankova, Degeneka, Dragovića, Babića, mladog Erakovića i nekoliko igrača koji mogu uspešno da odgovore na toj poziciji, iako im to nije primarna pozicija. Na tom mestu u timu smo veoma zadovoljni, sa Dragovićem ćemo dobiti mnogo, videli ste kako je odigrao Evropso prvenstvo, sve četiri utakmice na visokom nivou", rekao je Mrkela.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.