Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 09:56

Mrkaić bez prave alternative, Voša traži špica

Do sada ga je na pripremama menjao Čović, biće sada tu Petar Bojić, ali Nenad Lalatović još čeka klasičnu devetku

(Od specijalnog izveštača iz Antalije)

Nije Nenad Lalatović početkom januara krio da bi njegovom timu dobro došla dva-tri pojačanja kojim bi osvežio ekipu. Nedugo nakon njegovih reči na mesto sportskog direktora stigao je Milan Kosanović i krenuo u izvršenje zadataka. Za njim je došao i Veljko Simić, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali primarni cilj koji je pred sebe postavio doskorašnji pomoćnik Vladana Milojevića jeste da pred nastavak sezone strategu Vojvodine obezbedi još jednog centralnog napadača, jer Novosađani trenutno u timu imaju samo jednu klasičnu devetku, Momčila Mrkaića, i ulazak u prolećni deo prvenstva bez alternative predstavlja veliki rizik, posebno za tim sa visokim ambicijama kakve imaju Lale.

Stoga se Kosanović prvenstveno fokusirao na dovođenje inostranog napadača, koji bi prema Lalatovićevim rečima, morao da pravi razliku, odnosno postigne između 15 i 20 golova po sezoni, i ubrzo je krenulo sa licitacijama.

U prvi plan je na pojedinim portalima naprasno izbilo ime Ričmonda Boaćija. I bio bi doskorašnji napadač Crvene zvezde veliko pojačanje za Vojvodinu, priznao je to i šef stručnog štaba novosadskog kluba, međutim, posao je neizvodljiv, prvenstveno zbog finansijskih prohteva napadača iz Gane.

Nešto ranije se na društvenim mrežama pominjalo, a i dalje je aktuelno, ime 23-godišnjeg zambijskog reprezentativca Emanuela Čabule, trenutno fudbalera Lusake Dinamos. Međutim, iz tabora Vojvodine i dalje ne daju konkretne signale na čijem dolasku rade i da li je pojačanje u srcu napada blizu.

Vreme polako teče. Prve dve nedelje priprema su prošle. Ako bi novi napadač i stigao u finišu prelaznog roka sasvim izvesno bi propustio uvodne mečeve prolećnog dela. A Vojvodinu u tom periodu očekuju vrlo bitni dueli sa TSC-om i Čukaričkim, rivalima u borbi za izlazak u Evropu. Pobede u tim sudarima bi Voši gotovo zagarantovali izlazak na evropsku scenu, jer već sada ima bodovnu prednost. To znači da će Čuka i TSC morati da napadnu, da će biti prostora da se uzvrati.

A ko će to da uradi?

Mrkaić nije tip napadača koji garantuje golove, on je tu da radi za ekipu, ali ni jesenas nije bio posebno efikasan, samo tri gola je dao. Lalatovićevi timovi su najopasniji preko krila. A i u Antaliji krilni fudbaleri imaju zadatak da odmore Mrkaića. On je naime bio centralni napadač na prethodne dve kontrolne utakmice, protiv Altaja i  Zorje, druge opcije nije ni bilo.Visoki špic se u oba navrata našao u startnoj postavi i mada nije postigao gol, odradio je sasvim pristojan posao, posebno u vazduhu, gde gotovo da nije izgubio duel.

Kako je i najavljivao, Lalatović je svojim fudbalerima podelio minutažu, pa je Mrkaića u nastavku oba meča menjao Nemanja Čović. Odlično pozicioniranje i savršen tajming prilikom skoka koji krase bivšeg kapitena Proletera učinili su da Vojvodina po Mrkaićevom izlasku ne izgubi previše u vazduhu, ali je neretko bio odsečen od ostatka tima i teško je dobijao loptu, zbog čega je bio primoran da se spušta poziciju niže, gde se najbolje oseća. A to bi značilo i čoveka manje u završinici. Pritom, Čović je pre dva dana otputovao sa reprezentacijom Srbije na američku turneju i propustiće ostatak priprema u Turskoj.

Dobra vest, a stigla je dan po Čovićevom odlasku u državni tim, jeste povratak najboljeg strelca ekipe, Petra Bojića, koji je zbog povrede propustio poslednje tri prvenstvene i prve dve kontrolne utakmice. Opet, i za njega važi ista stvar – nije klasičan napadač i većinu golova postigao je sa krilne pozicije. A pitanje je i koliko će mu Lalatović minuta dati danas protiv Mure. Kod Bojića se lista potencijalnih alternativa završava. Nijedan od omladinaca koji su stigli u Belek na pripreme sa prvim timom ne može da pokrije poziciju najisturenijeg igrača.

Jedno je sigurno, prolećni deo sezone biće još naporniji od jesenjeg, često će se igrati po sistemu sreda-subota, a u takvim okolnostima umor i povrede su neizbežni. I zbog toga, kako bi izblegli te situacije i samim tim rokade u linijama tima, još jedan napadač je i više nego poželjan. Samo što njega još uvek nema, kao ni naznaka kada će stići.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.