Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2021, 02:05

Može li Vučetić na Nou Kampu da izbegne otkaz?

Jarčevi u gostima kod probuđenih Lavova

Oči fudbalske javnosti u Meksiku ovih dana usmerene su ka Kataru, gde je Tigres prvi klub iz te države, a i čitavog Konkakafa, koji će igrati u finalu Svetskog prvenstva za klube.

Fenomenalni francuski veteran, 35-godišnji Andre-Pjer Žinjak i družina eliminisali su južnokorejski Ulsan i brazilski Palmeiras, pa sada čekaju boljeg iz duela Bajern Minhen - egipatski Al Ahli.

Finale je u četvrtak, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da će se tamošnji navijači do tada baviti domaćim prvenstvom. Prvo utakmicom Leon - Čivas Gvadalahara, koja se igra od četiri sata iza ponoći.

Ni jedni ni drugi nisu dobro otvorili godinu. Šampion iz 2020. ima četiri boda iz tri utakmice, a gosti iz Gvadalahare samo dva od mogućih 12. S tim da je Leon u usponu jer posle poraza ima remi i pobedu, dok Jarčevi posle uvodna dva remija ima dva poraza. Dakle, ekipi koju vodi Meksikanac srpskog porekla, Viktor Manuel Vučetić Rohas, predstoji jako, jako teško gostovanje od kog mu, po pisanju meksičkih medija, u mnogome zavisi ostanak na klupi.

Prethodni put na stadionu koji navijači Lavova zovu Nou Kamp, Čivas je poražen 1:0. Ukupno su ovi rivali u 2020. imali četiri duela, od kojih su dva završena remijem i po jedan pobedom oba tima.

Na sve to, Leon je bez poraza na domaćem terenu u 19 vezanih utakmica. Poslednji put pognutih glava svoj stadion Lavovi su napustili još u decembru 2019. Od tada - 17 pobeda i dva remija.

Gosti bi svoju šansu mogli da potraže u činjenici da je Leon u dosadašnje tri utakmice dao svega tri gola, mada su i sami jednako neefikasni: četiri gola u četiri utakmice.

Vučetić - inače selektor Meksika na mesec dana tokom 2013. - za ovo gostovanje sprema poprilično defanzivnu taktiku i uigrava formaciju 5-3-2. Želi tako da ostavi prostor gostima da napadnu, a onda ih uhvati u zamke kontranapada. Zbog toga su najavljene i promene u sastavu tima iz Gvadalahare, a najveći znak pitanja stoji uz ime napadača Aleksisa Vege, koji je dobio udarac u prethodnom meču i neizvesno je hoće li biti maksimalno spreman za ovo gostovanje.

Poput svog kolege srpskog porekla i ugovor trenera Leona, Ignjasija Ambriza, ovih dana je tema medija. S tim da se u njegovom slučaju priča o mogućem odlasku u Evropu.

"Koncentrisan sam samo na sadašnjost. Ne razmišljam o svom ugovoru, ali tačno je da su me pojedini ljudi kontaktirali. Idemo korak po korak", ostavio je strateg Lavova otvorene katre...

LIGA MX - 5. KOLO

Petak

Atletiko San Luis - Tihuana 2:2 (1:2)

Keretaro - Pačuka 3:1 (2:0)

Subota

Nekaksa - Kruz Azul 0:2 (0:2)

Nedelja

Atlas - Santos Laguna 1:1 (0:1)

Amerika - Puebla 1:0 (0:0)

Monterej - Pumas 1:0 (1:0)

Toluka - Mazatlan 4:1 (3:0)

Utorak

04.00: (1.93) Leon (3.35) Gvadalahara (3.80)

15. april

Huarez - Tigres

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.