Moto GP: Hoće li kiša opet začiniti stvari?

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moto GP: Hoće li kiša opet začiniti stvari?

Vremenski uslovi poigravali su se sa vozačima Moto GP šampionata na prethodne tri trke, a izvesno je da će tako biti i ovog vikenda. Posle Asena, Saksenringa i Brna, gde smo na dve od tri trke videli iznenađujuće pobednike, sada je vreme za Veliku nagradu Britanije, koja bi mogla da utiče na šampionat.

Uslove na poslednje tri trke najbolje je iskoristio Mark Markes, iako je samo slavio u Nemačkoj, ali je osvojio najviše bodova od vozača koji se bore za titulu i tako napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prednost u odnosu na rivale. U centru pažnje su se neočekivano našli Džek Miler i Kal Kračlou, ali će na legendarnom “Silverstonu” gotovo sve oči biti uprte u Markesa, Valentina Rosija i Horhea Lorenca.

Pred poslednjih sedam trka, Markes ima 53 boda više od Rosija, a 59 više od Lorenca. ‘Doktor’ je sam posle trke u Brnu rekao da će se zajedno sa Lorencom boriti za drugo mesto u šampionatu, ali je istina daleko od toga. Izvesno je da se nijedan od vozača Jamahe neće predati dok god postoji šansa, a “Silverston” je verovatno odlična prilika za obojicu to i dokažu.

Od sve trojice, Rosi je do sada imao najviše uspeha na Velikoj nagradi Britanije, ali je svoje najveće uspehe ostvario dok se ona vozila na “Donington parku”. Italijan je upisao šest pobeda u kraljevskoj klasi, a osam ukupno, Lorenco do sada ima četiri pobede, od toga dve u najjačoj konkurenciji, a Markes samo jednu. Slast trijumfa na britanskom Gran Priju od aktuelnih vozača osetili su još samo Dani Pedrosa i Andrea Doviciozo, koji je 2009. godine na “Doningtonu” upisao svoju jedinu pobedu u kraljevskoj klasi do sada.

Trka na kojoj je Doviciozo je ujedno bila poslednja na toj stazi  što se tiče Moto GP šampionata, pošto je “Silverston” postao novi dom Velike nagrade Britanije. Prethodno je ta staza bila domaćin najboljim svetskim motociklistima od 1977. do 1986. godine, ali je pista od tada pretrpela određene promene.

Staza “Silverston” je izgrađena 1943. godine na prostoru koji je zauzimao aerodrom britanskih vazdušnih snaga tokom II svetskog rata. Sadašnji oblik pista je dobila pre pet godina, kada je skraćena za deset metara u odnosu na prethodnu verziju i duga je 5.981 metar. Zanimljivo je da trke Formule 1 i Moto GP šampionata ne startuju sa istog mesta – dvotočkašima je prva krivina “Korps”, a četvorotočkašima “Ebi”.

Trke na dva točka su definitivno poslednjih godina mnogo uzbudljivije na “Silverstonu”, kao i sam šampionat, ali će se ipak Moto GP šampionat ovog vikenda naći u podređenom položaju. Dok će treninzi biti po već tradicionalnom rasporedu, ali sat vremena kasnije u odnosu na evropske runde, u nedelju će raspored biti potpuno drugačije, zbog Velike nagrade Italije Formule 1.

Vozači Moto3 kategorije na stazi će se naći u 13.30 po našem vremenu, trka Moto2 kategorije startuje u 15 časova, a kraljevske klase u 16.30. Sve treninge, kvalifikacije i trke Moto3 i Moto2 kategorije moći ćete da pratite u direktnim prenosima na Sport klubu 3, dok će trka kraljevske klase biti emotivana na Sport klubu 1.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Moto GP: Hoće li kiša opet začiniti stvari?

Izvor: AutoBlog, 01.Sep.2016

Vremenski uslovi poigravali su se sa vozačima Moto GP šampionata na prethodne tri trke, a izvesno je da će tako biti i ovog vikenda. Posle Asena, Saksenringa i Brna, gde smo na dve od tri trke videli iznenađujuće pobednike, sada je vreme za Veliku nagradu Britanije, koja bi i te kako mogla da utiče...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.