Morezmo brani Sabalenku: Ima pravo na to

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 18:49

Morezmo brani Sabalenku: Ima pravo na to

Arina Sabalenka se plasirala u polufinale na Rolan Garosu.

Beloruskinja je ovih dana jedna od glavnih tema u Parizu, naročito pošto je rešila da se ne pojavi na jednom obraćanju medijima.

Nju su konstantno rešetali pitanjima o ratu Rusije i Ukrajine, na šta je više puta odgovarala da ne želi da odgovara na takva pitanja.

Kako se sve to ponavljalo, Sabalenka je zatražila od organizatora da prisustvo njenim konferencijama dozvoli novinarima koji nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uporni u tome.

Grend slem u Parizu je prihvatio njen zahtev, a direktorka turnira Ameli Morezmo je stala u njenu odbranu.

"Posle prve dve konferencije je bila pod jakim utiskom. S obzirom na ranija iskustva, odlučili smo da joj ispunimo zahtev. I ona nije bila jedina s tim zahtevom. Nisam šokirana da se politika meša u sport. Kada postoji zahtev za mišljenjem, mislim da se mora poštovati želja sportiste ako ne želi da se izjasni o određenoj temi. Postaje problem kada se isto pitanje postavlja više puta, a sportista je rekao da ne želi da odgovara na to", kaže Morezmo

Ona kaže da je potrebno razumevanje.

"Ne morate da stavljate sportistu u taj položaj. Mora da bude razumevanja sa obe strane. Sportista poštuje pitanje, ali i novinar mora da poštuje volju teniserke ako ona ne želi da se izjasni o tome", poručila je direktorka Rolan Garosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.