Izvor: B92, 07.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montoja oduševljen novim bolidom

Vozač Vilijamsa iz Formule jedan, Kolumbijac Huan Pablo Montoja prezadovoljan je novim bolidom tima, a nakon testiranja je izjavio da da se nada će ga vozilo dovesti do pobede u novoj sezoni.

"Prvo sam pomislio 'Pa gde je vrh?' a onda sam upitao tehničare 'Hoće li ovo da radi?', opisao je Montoja svoj prvi susret sa novijim, manjim vozilom FW26, koje ima kraći 'nos'.

"Jako čudno deluje na prvi pogled - teško je poverovati da postoji takav automobil. Kada ga, medjutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogledate u detalje, vidite da je to jako dobro rešenje za prednji deo. Ako je sadržaj dobar kao i pakovanje, biće to pobednički auto", rekao je Montoja.

On je dodao da je prošlosezonski model FW25 bilo teško voziti, ali da će novi model, koji je objavljen u ponedeljak, imati duplo više testova. Montoja je napomenuo da je već ispunio jedan od dva cilja koja je sebi zacrtao po dolasku u Vilijams, a to su pobede na trkama.Drugi cilj mu je osvajanje prve titule u Formuli jedan.

"Još uvek imam celu sezonu da to ostvarim. Želim da budem šampion u godini pre nego što odem", rekao je 28-godišnji vozač, koji će 2005. preći u Meklaren.

Montoja je napomenuo da njegov prelazak u Meklaren nije finansijski motivisan, iako je naglasio da mu se nije svidela ideja da njegov klupski drug Ralf Šumaher zaradjuje više od njega. "Promenio sam ekipu zato što želim nešto drugačije, želim nove avanture sa drugim timom", rekao je Montoja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.