Monfis nadmašio Gaskea – dalje idu Menšik i Safijulin

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 02:00

Monfis nadmašio Gaskea – dalje idu Menšik i Safijulin

Gael Monfis, Roman Safijulin i Tomaš Menšik obezbedili su plasman u drugo kolo Indijan Velsa.

Iskusni Francuz je ekspresno savladao Maksa Pursela u dva seta (6:1, 6:2), posle tek nešto više od sat vremena igre.

Monfis je dva puta u prvom setu napravio brejk i to na identičan način – iskoristivši tek treću šansu koju mu je Australijanac pružio na svoj servis.

Tek četvrtu set loptu je Monfis iskoristio, ali je zato u drugom setu bio daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << efikasniji, iako je taj set trajao duže.

Ponovo dva brejka, obe brejk lopte iskorišćene i iz druge meč lopte stiže do prolaza dalje. Ovo mu je bila 95. pobeda na betonu na turnirima iz serije 1000, čime je prestigao Rišara Gaskea za najviše takvih pobeda jednog francuskog tenisera od kako se počelo sa aktuelnim formatom 1990. godine.

U narednoj rundi ga očekuje duel protiv osmog nosioca Huberta Hurkača koji je preskočio prvu rundu. Trenutno je nerešeno u međusobnim duelima, ali uz napomenu da su oba susreta odigrana još 2019. godine.

Osim Monfisa, dalje je prošao i Roman Safijulin koji je bio bolji od Danijela Evansa u tri seta – 6:1, 5:7, 6:2.

Britanac je prvi zapretio, imao brejk šansu već u prvom gemu koji nije iskoristio nakon čega je stigla kazna. Safijulin je osvojio uvodnih pet gemova i imao dva puta priliku da na servis Evansa završi gem sa "nulom", ali nije uspeo pa je morao to da uradi na sopstveni.

Daleko uzbudljivije je bilo u drugom u kom je Evans u 10. gemu imao brejk i set loptu koju ne koristi, potom Safijulin nije uspeo dve brejk šanse u narednom servis gemu, ali zato jeste Evans u 12. gemu seta u kom stiže do izjednačenja.

To je sve što je mogao, pa je tako Safijulin napravio dva brejka u trećem i iskoristio prvu meč loptu. Naredni rival 42. teniseru sveta biće Sebastijan Korda.

Poput Monfisa i Tomaš Menšik je brzo završio svoj posao protiv Hong Seon-čanga. Dva seta završena rezultatom 6:3, 6:4 su bila dovoljna talentovanom 18-godišnjaku da prođe u sledeću rundu.

Tamo mu predstoji daleko ozbiljniji izazov u liku Bena Šeltona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ćorić sa "nulom" završio posao

Izvor: B92, 08.Mar.2024

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo turnira u Indijan Velsu...Trenutno 35. igrač sveta je nakon nešto više od sat i po vremena igre bio bolji od tri pozicije slabije plasiranog Sebastijana Ofnera...Po setovima je bilo 6:2, 3:6, 6:0...Meč je savršeno krenuo po Ćorića, napravio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.