Mojsilović: Aktivnosti Prištine ne doprinose bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 12:02

Mojsilović: Aktivnosti Prištine ne doprinose bezbednosti

Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović izjavio je da jednostrano preduzete mere i aktivnosti privremenih institucija u Prištini ne doprinose bezbednosti na teritoriji KiM, a posebno ne na severu gde je većinsko srpsko stanovništvo.

"Nedopustivo je prisustvo lica naoružanih dugim cevima i teškom opremom na severu bez saglasnosti Kfora i predstavnika Srba. Planovi tzv. Kosovskih snaga bezbednosti za izgradnju baze na brdu Crnuša s pravom izazivaju zabrinutost srpskog stanovništva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << VS i bezbednosne službe Srbije prate situaciju na terenu", rekao je on u intervjuu za list Politika.

Kako je dodao, saradnja sa Kfor-om je od ključnog značaja za bezbednost srpskog stanovništvana KiM i bezbedno i sigurno okruženje, kako u pokrajini tako i duž administrativne linije.

Govoreći o prevrtanju sistema PVO "pancir S1" na putu kod Ostružnice, Mojsilović je rekao da je formirana komisija koja utvrđuje razloge zbog kojih je do toga došlo.

"Komisija je prikupila sve dokaze na terenu, kao i potrebnu dokumentaciju, i u toku je rad na utvrđivanju uzroka saobraćajne nezgode, kao i eventualne odgovornosti lica. Ovaj incident nije posledica bahatosti ili neobučenosti. Učinićemo sve da se ovakvi događaji ne ponove", rekao je on.

On je dodao i da se trenutno otklanjaju oštećenja borbenog sredstva i da će ono biti vraćeno u operativnu upotrebu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.