Moć mladih Francuza na Euru – Italija eliminisana!

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 22:58

Moć mladih Francuza na Euru – Italija eliminisana!

Reprezentacija Francuske deklasirala Švajcarsku 4:1, Italija porazom od Norveške završila takmičenje već posle grupne faze na Euru.

Mlada reprezentacija Francuske je i pre poslednje runde u Grupi D bila siguran učesnik četvrtfinala, plasman je potvrdila trijumfalno protiv Švajcarske (4:1) dok je u isto vreme, u okviru iste grupe, Norveška savladala Italiju 1:0 i eliminisala Azure iz daljeg takmičenja.

Dalje, međutim, ne idu ni Skandinavci već Švajcarci koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su uprkos ubedljivom porazu od Trikolora u krugu tri tima sa po tri boda u najboljoj poziciji.

Selekcija Francuske je porazila Italiju (2:1), potom Norvešku (1:0), na kraju najubedljivije i Švajcarsku za overu prolaza među osam najboljih selekcija na Starom kontinentu.

Strelci za Francuze u sredu uveče u na stadionu "Konstantin Radulesku" u Klužu bili su Guiri, Barkola, Čerki i Sakere.

Za Švajcarsku je pogodak, za 1:1 u tom trenutku, postigao najbolji strelac tima na Euru Ndoje.

Norvežani su u isto vreme igrali za prve bodove na turniru, i ne samo da su u tome uspeli, već su i upisali prvu pobedu, ujedno izbacili Italiju sa Evropskog prvenstva.

Strelac jedinog gola na meču bio je Bothajm u 65. minutu.

Osim Francuske i Švajcarske, u četvrtfinale Eura (U23) koje se održava u Guziji i Rumuniji plasirale su se selekcije Gruzije, Portugalije, Španije, Ukrajine, Engleske i Izraela.

Francuska i Engleska su inače jedine dve reprezentacie esa maksimalnim učinkom u tri meča u grupi.

Parovi 1/4 finala

Gruzija - Izrael

Engleska - Portugalija

Španija - Švajcarska

Francuska - Ukrajina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.