Mladost, sa igračem manje, odolela Zvezdi

Izvor: RTS, 01.Dec.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladost, sa igračem manje, odolela Zvezdi

Fudbaleri Crvene zvezde i Mladosti odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u poslednjoj utakmici 18. kola Superlige Srbije. Crveno-beli su propustili priliku da odmaknu rivalima osam bodova na tabeli. Božović: Pogrešili smo, dešava se. Trener Mladosti Nenad Milovanović rekao je da ga raduje karakter njegove ekipe.

Zvezda je napadala, stvarala šanse, Mladost vrebala svoje prilike iz kontranapada. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dve takve pretvorila je u golove. Iako su crveno-beli uspeli da preokrenu rezultat posle primljenog gola, sa igračem više nisu uspeli da sačuvaju prednost.
Strelci za Zvezdu pred oko tri i po hiljade gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" bili su Dušan Anđelković u 35. i Petar Orlandić u 54. minutu, a za Mladost Saša Jovanović u 11. i Vladimir Radivojević u 69. minutu.
Zvezda je lider na tabeli Superlige posle 18. kola sa 45 bodova, šest bodova više od Vojvodine i Partizana. Mladost ima 32 i na petom je mestu.
Mladost je povela posle kontranapada Jovanovića u 11. minutu, a Zvezda je posle toga izbegla da bude deklasirana, pošto je klub iz Lučana imao nekoliko dobrih šansi za ubedljiviju prednost.
Promašaje Mladosti iskoristio je Anđelković, koji je u 34. minutu odlično prošao nekoliko igrača sa leve strane i savladao golmana gostiju Nemanju Krznarića.
Mladost je u 50. minutu ostala sa igračem manje, pošto je Radomir Milosavljević isključen zbog drugog žutog kartona, koji je dobio zbog starta sa dve noge nad Srđanom Plavšićem. Krilni fudbaler crveno-belih je kolima Hitne pomoći iznet sa terena.
Zvezda je četiri minuta posle toga preokrenula, golom Orlandića na asistenciju Marka Poletanovića. Ipak, crveno-beli nisu sačuvali prednost, iako su imali igrača više. Gosti su izjednačili u 69. minutu posle odličnog kontranapada i realizacije Radivojevića.
Fudbaleri Zvezde su do kraja utakmice pokušavali udarcima iz daljine, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Krznarića, koji je lako branio šuteve domaćih igrača.
Božović: Pogrešili smo, dešava se
Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je ekipa Mladosti zaslužila bod s obzirom na to da je dugo imala igrača manje.

"Umesto da dobijenu utakmicu privedemo kraju, primili smo gol. Mladost je zaslužila bod, čim je toliko vremena imala igrača manje i čestitam joj. Zvezda uvek mora da napada, ne gledamo rezultat. Napravili smo grešku, dešava se", rekao je Božović novinarima posle utakmice.
Božović je kazao da je njegova ekipa bila šokirana, prvo zbog gola Mladosti već u 11. minutu, a potom i zbog povrede Plavšića. Milosavljević je isključen prilikom grubog starta sa obe noge na Plavšiću. Fudbalera Zvezde je Hitna pomoć odvela sa terena.
"Noga mu nije slomljena, to je najvažnije", naveo je Božović.
Upitan zašto Zvezda sa igračima koji su ostali nije "ni senka" tima sa početka sezone, Božović je odgovorio: "Kako to mislite? Dominirali smo sa igračima Zvezde, sve su to naši, nisu iz drugih klubova."
Trener Mladosti Nenad Milovanović rekao je da ga raduje karakter njegove ekipe.
"Od crvenog kartona smo odigrali karakterno, kuražno. Dali smo gol iz kontranapada i uz dosta muke se odbranili. Velika stvar je uspeti u tome protiv Zvezde. Raduje me karakter moje ekipe, pogotovo od kada smo ostali sa igračem manje", rekao je Milovanović.
Trener ekipe iz Lučana je kazao da je prekršaj Milosavljevića nad Plavšićem bio nesmotren, ali da misli da se njegov igrač okliznuo jer "do sada nije imao takve startove".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.