Mladost iz Pajazitova sustigla Korićane

Izvor: KGsport.info, 22.Okt.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladost iz Pajazitova sustigla Korićane

Fudbaleri Mladosti sa trenerom Markovićem pobedom nad Slavijom stigli do prvog mesta

Jedanaesto kolo Prve gradske lige povećalo je neizvesnost vezanu za to ko će biti lider na kraju jesenje polusezone. Mladost iz Pajazitova pobedila je Slaviju sa 2:1 (1:0) i zahvaljujući boljoj gol-razlici preuzela prvo mesto od ekipe Korićana, koja je u ovom kolu remizirala u Kutlovu (2:2).
Iako je tim Korićana od trećeg kola bio u vođstvu i imao i pet bodova prednosti u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << na drugoplasiranu Mladost, počeo je da posustaje, što je iskostila ekipa iz Pajazitova i nadoknadila bodovni zaostatak. Izabranici trenera Radoslava Markovića savladali su podmlađeni tim Slavije i tako zabeležili petu pobedu u nizu, a ukupno osmu u ovoj sezoni, čime su jasno nagovestili da ne odustaju od prvog mesta. Izgubili su samo jedan susret minimalnim rezultatom od Sloge iz Desimirovca u gostima i dva puta remizirali. Sada imaju za dva gola bolji međusobni količnik u odnosu Korićane, pa su tako dospeli i do prvog mesta, a da li će tu i ostati do kraja jesenjeg dela prvenstva pokazaće rezultati u narednih pet kola.
Fudbaleri Mladosti, iako su imali više šansi od Bresničana, nisu lako došli do tri važna boda. Domaći tim brzo je došao u vođstvo. U šestom minutu Stanković je centrirao sa desne strane, a pred golom Mikovića najbolje se snašao Milanović i doneo rezultatsku prednost domaćem timu.
Očekivali su domaći navijači da će videti dosta golova i ubedljivu pobedu svojih ljubimaca. Međutim, to se nije desilo. Iako je bilo je šansi na obe strane, na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Mladosti.
Posle odmora bolje su krenuli Bresničani i samo posle četiri minuta igre priredili mali šok za domaće igrače i navijače. Igrači Slavije su iskoristili grešku domaćina posle slobodnog udarca Mladosti i odbijene lopte od „živog zida“, krenuli u kontranapad i preko Pavlovića izjednačili na 1:1.
Međutim, samo posle četiri minuta Mladost je došla i do drugog vođstva na utakmici. Akcija je išla preko desne strane i posle ubacivanja Jeremića pred gol Slavije dobro je skočio Blagojević i glavom loptu skrenuo u mrežu za 2:1.
Susret je nastavljen nastojanjem obe ekipe da postignu gol, ali su odbrambeni igrači bili bolji deo ove dve ekipe i sačuvali su svoju mrežu.
U 85. minutu Mladost je propustila najveću šansu da poveća prednost na dva gola ralike, ali je nije iskoristila. U kaznenom prostoru gostiju oboren je Pavlović i sudija je pokazao na belu tačku. Udarac Blagojevića sa jedanaest metara golman Slavije Miković uspeo je da zaustavi i produži neizvesnost oko pobednika.
Međutim, kod dosuđivanja penala zbog nesportskog ponašanja prema sudiji i delegatu utakmice isključen je Đođević, tako da je Slavija u finišu ostala sa igračem manje, što je olakšalo posao domaćinu da sačuva stečenu prednost.
MLADOST – SLAVIJA  2:1 (1:0)
Igralište: U Pajazitovu.
Gledalaca: 100.
Sudija: Goran Matić.
Pomoćnici: Andrija Damjanović, Dragan Dimitrijević (svi iz Kragujevca).
Strelci: Milanović u 6. i Pavlović u 49. za Mladost, a  Blagojević u 53. minutu za Slaviju.
Žuti kartoni: Milunović, Jeremić, Živanović, Vailjević (Mladost), Stefanović, Ristić (Slavija).
Crveni karton: Đorđević u 85. minutu (Slavija).
MLADOST: Vasiljević, Stanković, Živanović, Jeremić, Vasiljević, Filipović (od 58. Milanović), Jevtić, Todorović, Milunović, Cvetković (od 77. Stevanović), Milanović.
SLAVIJA: Miković, Milošević, Tiršek, Ristić, Stijović (od 51. Kostić), Đorđević (od 85. Biševac), Krstić (od 38. Radovanović), Stefanović, Dakić, Radulović.
U ostalim susretima 11. kola postignuti su sledeći rezultati: Erdooglija – Budućnost(R) 1:2,Bagremar – Sloboda (G) 2:0, Šumadija 1934 – Borac (D) 0:3, 21. oktobar – Jadran 1:1, Jedinstvo – Pobeda 3:0, Sloga (D) – Šumadinac KG 2:1, a slobodna je bila Srbija iz Ilićeva.
U vođstvu su Mladost i Korićani sa po 26 bodova, a treća je Budućnost iz Resnika sa šest bodova manje.
U narednom kolu Mladost je gost Budućnosti, a Korićani dočekuju Jedinstvo iz Petrovca.
U Drugoj gradskoj ligi odigrano je sedmo kolo, ali promene u vrhu tabele nije bilo jer je Zastava pobedom na Bubnju u duelu sa Bratstvom iz Erdeča (1:0) zadržala vodeću poziciju sa 19 bodova, tri više od Vinograda DB, koji su osvojili bodove u susretu sa Seljakom u Cvetojevcu (3:1). Maršić je ubedljivo savladao Ćavu (4:1), Sloga iz Lužnica je pobedila Žeželj (2:1), a Divostin i Kolonija su podelili bodove (1:1), dok je  Košutnjak bio slobodan.
U Trećoj gradskoj ligi Azbest je bio ubedljiv u Stragarima i pobedio je Kremenac iz Rogojevca sa 6:3, čime je zadržao prvo mesto sa 12 bodova, a Hajduk i Bukorovac su u Jovanovcu igrali nerešeno 1:1. Slobodna u ovom šestom kolu bila je Dobrača.
U narednom kolu Kremenac dočekuje Hajduka, a Bukorovac ekipu Dobrače. Lider na tabeli Azbest je slobodan.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Trajal beži od opasnosti, Sloboda ostala na dnu

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2018

Fudbaleri Trajala iz Kruševca pobedili su kao gosti užičku Slobodu sa 1:0 u poslednjoj utakmici 12. kola Prve lige Srbije i tako, zahvaljujući boljoj gol-razlici, za sada pobegli iz zone ispadanja. To je Trajalu bila druga pobeda u poslednje tri utakmice, a posebno je važna jer je ostvarena u okršaju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.