Izvor: B92, 03.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi eliminisani sa EP kosem u poslednjoj sekundi !

Mlada kosarkaska reprezentacija Jugoslavije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva, koje se odrzava u Litvaniji.

Plavi su u petak porazeni od Spanije rezultatom 72:71. Spanci su obezbedili pobedu kosem Martineza u poslednjoj sekundi meca, posle izgubljene lopte Bojana Popovica.

Start meca u Viljnusu obelezila je izjednacena igra, a plavi osim pocetnih 2:0 ulaze u deficit ( 6:11), koji anulira trojkom Milutin Aleksic u 9.minutu za 14:12.

Od tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutka plavi dominiraju, medjutim i pored +9, Spanci ponovo prilaze na -2 (32:30). Ipak serijom koseva Alesica, Koljevica i Pavlovica, jugoslovenski kosarkaski odlaze na odmor sa pristojnih 43:34.

Kada se ta prednost u 27.minutu povecala na maksimalnih 55:42, cinilo se da ce Krstic, Aleksic, Bakic i ostali lagano do polufinala. Medjutim u poslednjih 13 minuta plavi postizu samo 16 poena. U 39.minutu pri rezultatu 69:67, Spanci trojkom Miralesa dolaze na 70:69, ali ubrzo uzvraca Nenad Krstic sa 2 poena. Kada je nekoliko desetina sekundi pre kraja Miso promasio oba slobodna bacanja, a lopta pripala jugoslovenskoj reprezentaciji cinilo se da je sve reseno. Ipak, Popovic gubi loptu samo 9 sekundi pre kraja meca, a Martinez kosem u poslednjoj sekundi, donosi Spaniji plasman u polufinale.

Jugoslavija ce se u borbi od 5-8. mesta sastati sa domacinom Litvanijom u subotu od 16 casova i 30 minuta.

Parovi polufinala: Rusija - Spanija i Francuska - Grcka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.