Mladi atletičari putuju u Bidgošć

Izvor: B92, 03.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi atletičari putuju u Bidgošć

Najbolji mladi ateltičari Srbije putuju u poljski Bidgošć, gde će se od osmog do trinaestog jula takmičiti na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Ekipa se do petka priprema u Kragujevcu, a dva dana kasnije putuje u Poljsku. Selektor juniorske reprezentacije Ivica Možek zadovoljan je odrađenim pripremama u Kragujevcu, i očekuje dobre rezultate u Poljskoj.

"Najviše se nadamo dobrom skoku Ivane Španović, ona trenutno ima drugi rezultat na svetu, ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nje je samo Beloruskinja Nastasija Mirančuk sa rezultatom 6,71. Takođe sam siguran da na Tatjanu Jelaču neće uticati postupci njenog trenera, i da će se naći među finalistima. Visoke plasmane očekujem i od desetobojca Mihaila Dudaša i bacača kugle Miloša Markovića. Od ostalih takmičara očekujem da budu na nivou svojih ličnih rekorda", rekao je Možek..

Srbiju će na šampionatu sveta predstavljati:

Ivana Španović skok u dalj,

Tatjana Jelača bacanje koplja,

Mila Andrić 400m pr, 4x100m, 4x400m,

Bogdana Mimić 1500m, 3000m,

Mihail Dudaš desetoboj,

Miloš Marković bacanje kugle,

Miloš Petrović skok u vis,

Nemanja Cerovac 1500m,

Angela Terek 4x100m, 4x400m,

Andrijana Andrić 4x100m,

Marijela Marković 4x100m, 4x400m,

Jelena Anđelković 4x400m.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ivica Možek:"Nadamo se dobrom skoku Ivane Španović"

Izvor: RTS, 03.Jul.2008

"Zadovoljan sam pripremama u Kragujevcu. Očekujemo dobre rezultate u Poljskoj, a najviše nade polažemo u Ivanu Španović koja trenutno ima drugi rezultat na svetu", rekao je Možek, i precizirao da je ispred naše rekorderke u skoku u dalj koja je na mitingu u Senti nedavno oborila junioprski državni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.