Mlade košarkašice u polufinalu Evropskog prvenstva

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlade košarkašice u polufinalu Evropskog prvenstva

Velikim preokretom u drugom poluvremenu, mlade košarkašice Srbije, rođene 1998. godine i mlađe, savladale su domaćina Mađarsku i plasirale se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Šopronu.
Izabranice selektora Miloša Pavlovića u meču 1/4 finala odigrale su fantastično drugo poluvreme, pošto su sredinom druge >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtine gubile sa čak 17 poena razlike.

Velikom borbenošću i kolektivnom igrom uspeo da se izdigne, povrati samopouzdanje i dođe do velike pobede koja ga dovodi na korak od pobedničkog postolja – Srbija U20 - Mađarska U20 73:61 (18:20, 15:20, 19:12, 21:9).
Reprezentacija Srbije u polufinalu koje je na programu u subotu sastaće se sa pobednikom duela između Italije i Portugalije.
Nije dobro počeo utakmicu naš mladi tim. Usled velikog pritiska publike i agresivne igre domaće selekcije, imao je već u šestom minutu devet poena zaostatka - 13:4. Međutim, sa dve trojke Nevena Naumčev vratila je Srbiju u igru i donela izjednačenje- 14:14.
Mađarska je furiozno počela i drugu četvrtinu i neverovtnom serijom 15:0 povela sa 35:18 u 15.minutu. Finiš prvog poluvrmena pripao je našim reprezentativkama. Razigrale su se Mina Đorđević, Ivana Raca i Ivana Katanić. Naš tim je zaigrao mnogo agresivnije u odbrani čime je znatno smanje zaostatak na istkeu 20.minuta- 40:33.

Nastavile su izabranice selektora Pavlovića sa borbenom i hrabrom igrom da bi posle trojke Marije Stojanović u 26. minutu uspele da uhvate rezultatski priključak - 46:43. Nisu odustajala naše mlade košarkašice, bile su sve bolje kao je meč odmicao što im je u poslednjim sekundama trećeg perioda doneleo izjednačenje - 52:52.
Utišala se dvorana u Šopronu na startu finalne deonice kad je Raca donela prvo vođstvo Srbiji - 54:52. Zahvaljujući sjajnoj Mini Đorđević prednost je bila na našoj strani i posle 35. minuta velike borbe - 61:58.
Psihološka prednost bila je tada na strani srpskih reprezentativki, Mađarice su sve više grešile, što je pretočeno u kapitalnu prednost - 65:58 na dva minuta pre kraja susreta. Srbija je odigrala odlično i samu završnicu, pametnom igrom overila je trijumf 73:61 i plasman u polufinale.
SRBIJA U20: Naumčev 8, Đorđević 15, Vujisić, Jovančević, Radulović 2, Zukanović, Turudić 8, Bojović,  Raca 17, Vučković, Katanić 12, Stojanović 11.
MAĐARSKA U20: Čukor 6, Kanjaši 4, Kiš 12, Radoč, Studer 14, Gereben 18, Varga, Šejtl, Tenjer, Mereš, Torok 7, Janji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.