Mitrović: Preživesmo, sad pamet u glavu

Izvor: Mondo, 08.Sep.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Preživesmo, sad pamet u glavu

"Imali smo iskustva sa ovakvim utakmicama protiv Estonije, protiv Jermenije..."

Foto: AP/Mindaugas Kulbis

Bilo je teško, ali su tri boda osvojena i dobro "natopljena" znojem.

Reprezentacija Srbije trijumfalno je počela učešće u Ligi nacija, jer je u Litvaniji pobedila domaćina minimalnim rezultatom.

Dušan Tadić doneo je pobedu golom iz penala, a umalo je mogao da bude jedan od tragičara, jer nije iskoristio jedanaesterac za "0:2" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i za verovatnu "overu" trijumfa. Umesto toga, Litvanci su dobili veliko samopouzdanje, "orlovi" su počeli da greše i da gube koncentraciju, pa su domaći u završnici imali i čist "zicer", posle klizanja Nikole Milenkovića.

Na sreću, naš tim se odbranio od velikog naleta borbenih i ne previše spretnih domaćina, za prvu "trojku" u novom takmičenju.

"Preživesmo... Bilo je i dobrih i loših stvari, malo više loših, ali preživesmo. Idemo dalje", rekao je posle meča Aleksandar Mitrović, najborbeniji igrač u srpskom timu, nad kojim je i napravljen prvi penal (na slici).

"Nismo dali drugi gol, propustili smo šanse i to je moglo da nam se odbije o glavu. Takve su ovo utakmice. Kad ne koristite šanse uvek bude teško. Imali smo iskustva sa Estonijom, sa Jermenijom, mnogo takvih utakmica smo gubili, ali danas smo imali malo sreće i dobili smo, što je najbitnije", dodao je on.

"Lakše sa Prijovićem"

Mitrović je i u Viljnusu vodio veliku bitku protiv domaćina. Neretko je u tim borbama bio potpuno sam. Da li bi mu bilo lakše da je uz sebe imao Aleksandra Prijovića? "Mislim da bi mi bilo lakše. Oni igrjau sa pet igrača 'pozadi', čvrsti su, 'gusti', nisu pokušavali da igraju i to je teško za mene, pre svega. Bilo bi mi lakše sa njim, ali bio bi u tom slučaju i igrač manje u sredini. Igrali smo par utakmica zajedno i mislim da smo se dobro snašli. Pita se selektor", rekao je Mitrović.

"Sada pamet u glavu, da vidimo gde smo grešili, da vidimo šta može bolje i da se pripremimo za Rumuniju", pouka je prvog srpskog "špica".

Upitan za greške "orlova" pri prekidima i pri kontrama domaćina, Mitrović je rekao da su propusti bili individualni.

"Te stvari se rade na treningu, tu smo mi krivi i mi snosimo odgovornost, kada se brani u zoni mora da se 'drži' igrač do kraja".

Za kraj, Mitar je ponovio...

"Opet kažem, da smo dali drugi gol sve bi bilo drugačije, ali nije. To su sve naše greške. Ovakve utakmice su jako teške. Nismo dali taj gol, ali na sreću nam se nije vratilo".

Pred "orlovima" je vikend odmora i pripreme za meč protiv Rumunije na stadionu Partizana (ponedeljak, 20.45).
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELJKOVIĆ POSLE OSVOJENA TRI BODA: Pamet u glavu, da vidimo gde smo grešili

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2018

Reprezentacija Srbije osvojila tri boda protiv Litvanije...Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u prvom meču u grupi takmičenja Lige nacija selekciju Litvanije golom Dušana Tadića (više pročitajte OVDE). Dobru partiju pružio je i Zlatni Orlić Miloš Veljković, koji je u jednom od napada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Mitrović: "Eh, da je Prija bio tu..."

Izvor: Sportske.net, 08.Sep.2018

Srpski napadač žali što nije zaigrao u tandemu sa Prijovićem...Reprezentacija Srbije je otvorila pobedom svoju grupu u Ligi nacija, pobeđena je Litvanija rezultatom 1:0 a strelac je bio Dušan Tadić sa bele tačke. "Orlovi" su dominirali tokom većeg dela utakmice, ali zbog neiskorišćenih šansi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.