Mitrović: Golovi su mi kao droga

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 16:27

Mitrović: Golovi su mi kao droga

Napadač Fulama i reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović dao je intervju za Skaj sport po povratku na teren posle suspenzije od osam mečeva.

Mitrović je u četvrtfinalu FA kupa protiv Mančester Junajteda, igranom 19. marta dobio crveni karton zbog toga što je odgurnuo sudiju Krisa Kavana, a nakon toga usledila je kazna od osam utakmica neigranja.

Napadač Srbije prošle subote igrao je za Fulam protiv Sautemptona (2:0) u 36. kolu Premijer lige i odmah se vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << golom.

"Srećan sam, ali se osećam i pomalo krivim jer da nije bilo suspenzije mogao sam da postignem još pogodaka. Nikada nećemo saznati koliko bi bilo, ali verujem u sebe i verujem da sam mogao, da bih imao bolji učinak na kraju sezone da sam igrao te utakmice", rekao je Mitrović na početku razgovora za Skaj Sport.

Potom je govorio o svom potezu prema sudiji.

"Pogrešio sam, jasno je, ne treba da reagujem tako. Posle nekoliko dana sam razgovrao sa sudijom i objasnio mu da to nije ništa lično za njega. To je bila trenutna reakcija, razumeo je", rekao je Mitrović.

"To je način na koji igram-emotivan, toliko mi je stalo do ovog kluba i pobeda. Nisam se kontrolisao, pogrešio sam i prihvatio kaznu. Naučio sam iz toga", dodao je Mitrović.

Napadač londonskog tima otkrio je i šta mu je menadžer Marko Silva rekao posle ovog incidenta,

"Mnogo smo razgovarali. Rekao mi je da se ne menjam, nego da se bolje kontrolišem.Takav sam, ali pitajte bilo kog sudiju, uvek se rukujem sa njima posle utakmice", ističe Mitrović.

Fudbaler rodom iz Smedereva pričao je o tome šta za njega predstavlja postizanje golova.

"To je kao droga. Ako daš jedan, hoćeš dva odmah, ne razmišljaš o prvom golu. Daj mi loptu, daj mi centaršut. Uznemiriš se. Na svakom treningu pokušavam da postignem još više golova, takmičim se sam sa sobom da postignem više nego prethodnog dana. Ako nisam imao dobar trening, ostajem posle i šutiram nekoliko lopti u mrežu samo da zadržim taj osećaj. Kada dam gol, osećam se dobro. Možemo da pobedimo sa tri ili četiri gola, ali ako nisam dao gol osećam se kao da mi nešto fali", rekao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.