Mitrova dva hica i pobeda Fulama! Plavci na 100 odsto

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrova dva hica i pobeda Fulama! Plavci na 100 odsto

Fudbaleri Fulama upisali su prvu pobedu od povratka u Premijer ligu, pošto su u okviru trećeg kola savladali Branli kod kuće sa 4:2. Najzaslužniji za trijumf Kotidžersa bio je Aleksandar Mitrović, dvostruki strelac.

Srpski reprezentativac je pogađao mrežu Džoa Harta u 36. i 38. minutu. Oba pogotka na identičan način - glavom. Prvi posle kornera i centaršuta Toma Kernija, a drugi kao kruna odlične kontre i asistencije Lusijana Vijeta.

Izvor: Sport klub >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Prethodno je ekipa Slaviše Jokanovića došla do prednosti u četvrtom minutu fantastičnim pogotkom sa 25 metara Žan-Mišel Serija, da bi Barnli poravnao u 10. preko Džefa Hendrika.

Sjajno prvo poluvreme na Krejven kotidžu okončao je Džejms Tarkovski, golom u 41. minutu i time smanjio zaostatak na 3:2. Treba istaći i da je defanzivac Barnlija mrežu zatresao iz očigledne ofsajd pozicije.

Taj rezultat je bio aktuelan sve do 83. minuta, kad je Andre Širle rešio pitanje pobednika. Mitrović je uputio snažan udarac, Hart je loptu skrenuo do stative, ali se ona odbila do Nemca, koji ju je preciznim šutem sa desetak metara vratio u mrežu.

Fulam sada ima tri boda i zauzima 12. mesto, dok je Barnli ostao na jednom poenu i trenutno je 18.

U drugom meču dana, Čelsi je ostvario težak trijmuf na Sent Džejms Parku protiv Njukasla sa 2:1 i time zadržao stoprocentan učinak u novoj sezoni.

Ekipa Maurisija Sarija je dominirala u posedu od prvog minuta, ali je do pobede došla tek u finišu meča.

Sva tri gola su viđena u poslednjih 15 minuta - Azar je u 76. doneo prednost Plavcima sa penala, kojem je prethodio prekršaj nad Markosom Alonsom, Hoselu je poravnao u 83. posle centaršuta Deandre Jedlina, da bi četiri minuta kasnije Jedlin postao tragičar meča i šut Alonsa skrenuo u sopstvenu mrežu.

Za klub sa Stamford Bridža to je prva pobeda u Njukaslu posle sedam godina i sada sa Liverpulom i Votfordom deli lidersku poziciju sa po devet bodova. Tim Rafaela Benitesa ima bod i posle tri kola nalazi se na 16. mestu.

Pogledajte rezultate i tabelu Premijer lige.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.