Mislim da je meč Čelsi – Barselona bio namešten

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 20:12

"Mislim da je meč Čelsi – Barselona bio namešten"

Iako je prošlo više od decenije, i dalje se priča o jednoj od najvećih krađa u novijoj istoriji fudbala.

Na nju se još jednom osvrnuo Gus Hidink, tadašnji menadžer Čelsija, koga je Barselona te 2009. godine na Stamford bridžu eliminisala golom Andresa Inijeste u 94. minutu.

Kao glavni krivac i tada, a i danas smatra se norveški arbitar Tom Hening Ovrebo, koji u više navrata nije svirao penal za "plavce", iako je u najmanju ruku bilo elemenata.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "To je bilo najgore suđenje koje sam ikada video. Sudija me je iznenadio jer je imao savršene mečeve u prošlosti", rekao je Hidink za holandski "Ziggosport".

Čak je izneo ozbiljne sumnje u regularnost i namere UEFA te sezone u Ligi šampiona.

"To je jedini slučaj za koji mislim da je meč namešten. U to vreme, Mančester junajted se već kvalifikovao za finale. UEFA nije želela isto finale kao i godinu dana ranije. Nemam dokaza, ali bilo je vrlo sumnjivo. A sada sam ljut", poručio je Hidink.

Godinu dana ranije Mančester junajted je u finalu u Moskvi pobedio Čelsi posle boljeg izvođenja penala, a 2009. se na krov Evrope u Rimu popela Barselona trijumfom nad "crvenim đavolima" u finalu rezultatom 2:0.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.