Mirović u Lombardiji predstavio potencijale AP Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović u Lombardiji predstavio potencijale AP Vojvodine

Sagovornici su se saglasili da je današnji susret odraz dobre institucionalne i privredne saradnje, ali i prilika za unapređivanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, sa akcentom na ekonomskim pitanjima.

„Potpisali smo 2018. godine Memorandum o saradnji, i time smo konkretizovali privredno-ekonomsku saradnju naše dve pokrajine.

AP Vojvodina i regija Lombardija imaju izuzetno dobru dugogodišnju saradnju, posebno u oblastima privrede i poljoprivrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zdravstva, kulture i obrazovanja“, kazao je predsednik Mirović.

Na sastanku je ocenjeno da su italijanski privrednici zainteresovani za ulaganja u AP Vojvodini, posebno u oblasti automobilske industrije i poljoprivrede što su i vodeće privredne grane u Lombardiji.

U AP Vojvodini italijanske investicije iznose oko 900 miliona evra, a trenutno posluje 71 kompanija sa oko 13.500 zaposlenih radnika.

Tokom radne posete Milanu, predsednik Mirović obratio se poslovnoj zajednici ove italijanske regije i predstavio im investicione potencijale AP Vojvodine.

U poseti Lombardiji bili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović u radnoj poseti italijanskoj regiji Lombardija

Izvor: Blic, 24.Jan.2020, 14:16

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas u Milanu s predsednikom regije Lombardija Atiliom Fontanom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.