Mirotić kralj ACB lige!

Izvor: Sportske.net, 27.Jun.2020, 12:51

Mirotić "kralj" ACB lige!

Nema boljeg ove sezone.

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić proglašen je za najkorisnijeg igrača španske ACB lige u sezoni 2019-20.

Crnogorac je odneo pobedu glasovima igrača, trenera, navijača i predstavnika medija nakon odlične sezone u dresu "blaugrane".

Mirotić je prosečno beležio 19.5 poena, 5.7 skokova na 24 meča španskog šampionata, a najbolju partiju ove sezone zabeležio je protiv Valensije kada je postigao 33 poena, uz indeks 42. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

On je tako postao tek drugi košarkaš Barselone koji je dobio prestižnu nagradu nakon 2006. godine kada je Huan Karlos Navaro bio MVP šampionata.

Interesantno, Mirotić je istu nagradu osvojio i u sezoni 2012-13 i to u dresu Real Madrida.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Mirotić MVP španskog šampionata

Izvor: B92, 27.Jun.2020

Nikola Mirotić, košarkaš Barselone, imenovan je za najkorisnijeg košarkaša ACB lige u sezoni 2019/2020...Crnogoriski košarkaš, koji nastupa za selekciju Španije, vratio se u Evropu posle nekoliko godina u NBA i malo je reći da je dominirao...Mirotić je ove sezone bio ubedljivo najkonstantniji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.