Mirotić i Vigins najbolje novajlije

Izvor: MVP.rs, 06.Jan.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirotić i Vigins najbolje novajlije

Košarkaši Čikaga i Minesote proglašeni su najboljim rukijima decembra.

Čikago i Minesota ove sezone imaju različite ambicije. Bulsi napadaju titulu, a Kavsi se nalaze u procesu stvaranja novog tima posle odlaska Kevina Lava. Ono što je sigurno, obe ekipe su napravile dobar izbor tokom poslednjeg drafta, a potvrda za to jesu i nagrade koje su njihovi igrači dobili za utakmice koje su odigrali u decembru prethodne godine.

Nikola Mirotić je za Čikago >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u decembru odigrao 15 utakmica, a u tom periodu je u proseku postizao 9.9 poena i 5.7 skokova, uz procenat šuta od 44 odsto. U pobedi nad Memfisom, košarkaš Bulsa je trojke šutirao 6-6, a postigao je rekord karijere od 27 poena. To je bilo dovoljno za nagradu najboljeg rukija Istočne konferencije.

Endru Vigins je odneo titulu najboljeg na zapadu. Mladi košarkaš je decembru u proseku postizao 14.3 poena, 4.1 skok i 1.8 asistencija, a tokom tog perioda je postao glavna opcija u napadu ekipe iz Mineapolisa.

Ostali igrači nominovani za najbolje rukije meseca bili su Jusuf Nurkić, Džabari Parker, Zek Lavin, Elfrid Pejton i Nerlens Noel.

(foto: vavel.com)

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Kako se Mirotić nametnuo u Bulsima?

Izvor: B92, 06.Jan.2015

Krilni košarkaš Čikago Bulsa Nikola Mirotić proglašen je za najboljeg rukija u decembru u istočnoj konferenciji...Bivši košarkaš Real Madrida prosečno je beležio 9,9 poena i 5,7 skokova po meču, a posebno je bio impresivan u pobedi nad Memfisom, kada je ubacio 27 poena, uz šut za tri poena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.