Ministarstvo: Pomoć od 300 hiljada dinara dobilo 21.853 majke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2022, 11:58

Ministarstvo: Pomoć od 300 hiljada dinara dobilo 21.853 majke

Od početka godine, kada je doneta mera da država za prvorođeno dete dodeljuje 300 hiljada dinara, do sada je 21.853 majka dobila taj roditeljski dodatak, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju.

U januaru su počele da se primenjuju nove odredbe Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, koje podrazumevaju da roditeljski dodatak za prvo dete iznosi 300.000 dinara, umesto dotadašnjih 100 hiljada dinara.

Koliko je važna ova vrsta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podrške rađanju, u ministarstvu podsećaju na to da se naša zemlja poslednjih decenija suočava sa fenomenom depopulacije, što pokazuje stopa fertiliteta koja poslednjih godina iznosi oko 1,5, a da je za prosto obnavljanje broja stanovnika potrebno da ta vrednost bude od 2,1.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji, od januara do septembra rođeno 45.939 beba, što, kako kažu u ministarstvu, predstavlja rast za jedan odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo: Pomoć od 300.000 dinara dobilo 21.853 majki

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Nov.2022

BEOGRAD – Od početka godine, kada je doneta mera da država za prvorođeno dete dodeljuje 300.000 dinara, do sada je 21.853 majki dobilo taj roditeljski dodatak, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju. U januaru su počele da se primenjuju nove odredbe Zakona o finansijskoj...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.