Milojević: Da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto

Crvenu zvezdu sutra od 21 čas očekuje gostovanje Napoliju u okviru 5. kola Lige šampiona, a trener Vladan Milojević opširno je, posle odrađenog treninga u Napulju govorio uoči još jednog velikog izazova.

"Smatram da je gospodin Karlo Anćeloti jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi, tako da smo mi potpuni autsajderi. Kada smo se kvlaifikovali u grupnu fazu znali smo da će biti preteško, jer igramo sa najboljim timovima iz svojih šampionata. Liverpul je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << glavni favorit za osvajanje Premijer lige sa Mančester sitijem, PSŽ je dominantan u Franvuskoj, Napoli drugi u Seriji A", rekao je Milojević.

Strateg šampiona Srbije osvrnuo se još jednom na strašnu konkurenciju u grupi C i istakao koliko za njegove igrače znače dueli u elitnom takmičenju.

"Crvena zvezda ima jednog ili dva igrača koji su do sada igrali Ligu šampiona. Ovo je vrhunski nivo takmičenja i svaka greška se plaća. Rivali imaju ogromno iskustvo i protivnički timovi su pravljeni da osvoje Ligu šampiona. Dve ekipe koje prođu dalje biće sigurno glavni kandidati za osvajanje trofeja. Ne opterećujemo se time šta je bilo na prošlim gostovanjima, iz utakmicu u utakmicu smo sve bolji i nadam se da će nam i ovaj duel biti vetar u leđa i da će Zvezda i u budućnosti biti učesnik velikih takmičenja".

Srpski trener je imao brojnih problema sa povredama igrača proteklih dana i ne može da računa na sve adute.

"Imamo kadrovskih problema sa igračima posle utakmice sa Liverpulom i nekoliko njih je bilo povređeno određen vremenski period. MIlan Pavkov je sa nama kao i Dušan Jovančić, pa ćemo pred utakmicu, i posle današnjeg treninga, doneti odluku da li će zaigrati. Neka ostane malo iznenađenje, da sakrijemo nešto. Imamo spreman plan i ne bih baš sve da otkrivam. Povređeni igrači nisu sa nama, voleo bih da imam sve na okupu, oni koji su doputovali će dati sve od sebe. Fudbal nije individualni sport i naša ekipa ne zavisi od bilo kog pojedinca. Volim da su mi igrači zdravi, ali koga nema, bez njega se može i mora. Mi smo fascinantni autsajderi, kako je gospodin Karlo Anćeloti rekao na žrebu, i moguće da su nas malo gledali drugačije očima. Dolazimo iz Srbije, jedne male, ponosne zemlje i dugo Zvezda nije bila na ovakvom nivou".

Nije štedeo Milojević reči hvale na račun Napolija.

"Na ovakvom nivou nema posebnog iznenađenja. Napoli ima određen način igre, to su sve kvalitetni fudbaleri, to je ekipa koja cilja i Skudeto i Ligu šampiona. Svako gleda svoju ekipu, ne previše protivničku, zato ćemo više gledati kako ćemo se mi ponašati na terenu. Situacija je takva da igramo protiv fantastičnog rivala, odličnog u svim linijama. Velika je čast imati Napoli za protivnika", naglasio je Milojević, ali i naglasio veličinu kluba na čijoj klupi sedi.

"Ovo je utakmica na kojoj ćemo prvi put u gostima u Ligi šampiona imati pomoć naših navijača, što je jako bitna stvar. Ne gledamo da li imamo ili ne šanse za prolazak dalje, treba samo da pokažemo u najboljem svetlu. Crvena zvezda je ogroman klub, po meni i najveći na Balkanu, da me neko ne shvati pogrešno. Sama činjenica da smo u Ligi šampiona daje nam vetar u leđa da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto. Veliki budžeti igraju veliku, vrlo bitnu ulogu, a mi želimo da budemo u društvu najboljih, jer po istoriji, tradiciji, navijačima i svemu ostalom Zvezda pripada evropskom kremu. Sportisti smo, snove ne može niko da nam uzme i jako je bitno da verujete u nešto što radite, to jedino tražim od mojih igrača - da veruju u ono što rade".

Još jednom je trener crveno-belih istakao da svakoga poštuju, ali da ne znaju za strah.

"Nemamo čega da se plašimo, jer da strahujem, ne bih bio na ovom mestu. Ovo je mnogo lepa godina za Crvenu zvezdu, a davne 1991, nekih 260 kilometara odavde u Bariju, Zvezda je postala evropski prvak i to će uvek biti u sećanjima svih generacija. Niko se nikada nije plašio u našem klubu i neće. Karlo Anćeloti je ostavio i ostavlja pečat, i mi mlađi dosta učimo od njega, velika mi je čast da igram protiv njega. Svakoga poštujemo, ali ni od koga ne strahujemo", zaključio je Milojević.

Srnić: Već smo dokazali kvalitet

Slavoljub Srnić, ofanzivac crveno-belih, pred poslednje internacionalno gostovanje ove jeseni nije skrivao optimizam.

"Duel protiv Liverpula ulio nam je samopouzdaje i sigurno da se nećemo zaustaviti na aktuelnom učinku. Želja nam je pre svega da ostvarimo što bolji rezultat i ukoliko je moguće da prođemo gupu", istakao je krilni napadač.

Beogradski remi protiv narednog rivala, ali i pobeda nad Liverpulom, pokazatelj su da crveno-beli imaju čemu da se nadaju na stadionu "San Paolo".

"Napoli je veoma kvalitetna ekipa, ali smo već dokazali da imamo kvalitet da pariramo sjajnim protivnicima i nadam se da ćemo se još jednom pokazati u najboljem svetlu".

Uprkos optimizmu koji je proizvod četiri osvojena boda u isto toliko kola, Srnić i njegovi saigrači nisu zaspali na lovorikama i svesno ističu kvalitet rivala.

"Radi se o odličnom timu, a kad su ofanzivci u pitanju Insinio je ostavio najbolji utisak. On je po mom mišljenju najbolji igrač Napolija i zavređuje posebnu pažnju", rekao je Srnić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.