Milivojević heroj Palasa: Za pobedu, sa 20 metara!

Izvor: Mondo, 15.Dec.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milivojević heroj Palasa: Za pobedu, sa 20 metara!

Srpski vezista postigao lep gol odluke u utakmici protiv Lestera.

Foto: Adam Davy/PA via AP/Tanjug

Osim što je kapiten, Luka Milivojević u Kristal Palasu je zadužen i za izvođenje prekida i na taj način je postigao većinu od svojih 16 golova za engleski klub.

Međutim, ove subote on je po klizavom terenu doneo pobedu udarcem iz igre. Sa oko 20 metara!

Bivši reprezentativac Srbije prihvatio je u 39. minutu loptu od Androsa Taunsenda, čuo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tribina "šuuut", pomerio se metar-dva unapred i opalio precizno. Kasper Šmajhel se bacio u svoju desnu stranu, ali nije uspeo da stigne i da spreči gol za konačnih:

Kristal Palas - Lester 1:0 (1:0)

Milivojević je sjajnim hicem postigao svoj četvrti gol ove sezone i doneo pobedu timu Roja Hodžsona u trenutku u kojem je postajala realna pretnja da "sklizne" u zonu ispadanja. Posle dva neuspešna gostovanja, ovaj meč nosio je dodatni značaj za Palas i tri boda daće podsticaj ekipi uoči odlaska na gostovanje braniocu titule - Mančester sitiju.

Dok je na "Selhurstu" završavan borben meč, na Vembliju se slavila kasno izborena pobeda:

Totenhem - Barnli 1:0 (0:0)

Golom Kristijana Eriksena, udarcem iz peterca na asistenciju Harija Kejna, vidno ispražnjena ekipa Maurisija Pelegrina ipak je trijumfalno završila nedelju u kojoj se spektakularno, na Nou Kampu, plasirala u nokaut fazu Lige šampiona.

Barnli je bio blizu, ali je Totenhem ipak zadržao korak za vodećim tandemom, Mančester siti - Liverpul...

Pročitajte sve rezultate 17. kola.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.