Milinković-Savić za SPORTAL.RS: Svi smo zajedno plakali u svlačionici

Izvor: Sportal.rs, 30.Jul.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milinković-Savić za SPORTAL.RS: Svi smo zajedno plakali u svlačionici

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale prvenstva Evrope u Mađarskoj, pošto je u Felčutu, u polufinalu, izgubila od selekcije Portugalije posle izvođenja jedanaesteraca sa 4:3. Penale za Srbiju realizovali su Zđelar, Ristić i Jokić, Mijat Gaćinović je šutirao preko gola, a udarac Sergeja Milinkovića-Savića odbranio je golman Tijago Sa.

Dva dana nakon poraza u polufinalu, bivši vezista Vojvodine i nova akvizicija belgijskog Genka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Sergej Milinković-Savić, koji se tek naknadno priključio "orlićima" uoči meča sa Portugalcima i na kraju bio jedan od tragičara, sumirao je utiske za SPORTAL.RS o pomenutom meču.

Kako ste se osećali nakon što niste dali gol sa "bele tačke", što je značilo da je Srbija ostala bez finala?

- Kako ću se osećati...Promašio sam poslednji penal, mnogo mi je bilo krivo, bio sam razočaran. Ali to je fudbal i što je najvažnije, idemo na Svetsko prvenstvo.

Mnogi igrači nisu krili suze nakon poraza, kako je bilo u svlačionici?

- Svi smo zajedno plakali. Normalno, bilo nam je krivo.

Ovu generaciju srpskih fudbalera do 19 godina, čini se, krasi pravo zajedništvo.

- Jeste, to je pravo drugarstvo, na terenu i van njega. Svi smo zajendo tu od kada je selekciju preuzeo Veljko Paunović, igramo zajedno, a znamo se i od ranije. Sve su to dobri momci, držužimo se i privatno. Najbitnije da smo na Svetskom prvenstvu da nastavimo dobar niz.

Da li ste možda eventualno poželeli da se niste priključili nacionalnom timu, pošto je ispalo da baš taj odlučujući penal ostane nerealizovan?

- Ne, nikako. Promašio sam i šta sad da radim. Želeo sam da još ranije da dođem u Staru Pazovu, ali me Genk nije puštao. Uvek je u reprezentaciji dobra atmosfera, volim da igram za Srbiju što je pohvala za dobre igre u klubu.Uvek za reprezentaciju dajem 100 odsto mogućnosti.

Kako ste se adaptirali na Belgiju, Genk?

- Veoma dobro. Već sam se navikao, tamo sam oko 5-6 nedelja. Pokušaću da se nametnem stručnom štabu. Imam stan, auto, sve je kako treba.

Na premijeri u šampionatu Genk je poražen sa 3:1 od Mehelena, na čijoj klupi sedi Aleksandar Janović, a za koga igraju Ivan Obradović, Miloš Kosanović i Dalibor Veselinović.    

- Mehelen nas je nadigrao. Bio sam na klupi u tom meču, pa sam nakon utakmice otputovao za Mađarsku.

U Sledećem kolu igrate protiv Serkl Briža, očekujete li možda mesto u startnoj postavi?

- Malo sam trenirao nakon povratka iz Mađarske sa EP. Voleo bih, videćemo. Svakako pokušaću da se nametnem treneru - podvukao je Milinković-Savić.

(Foto: Beta/AP/MTI, Tibor Illyes)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.