Milik je Anćelotijev džoker

Izvor: Mondo, 04.Dec.2018, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milik je Anćelotijev "džoker"

Napoli golom poljskog napadača pet minuta pre kraja stigao do vrednog trijumfa u Bergamu.

Namučio se Napoli, ali je ipak zabilježio vrijedan trijumf na teškom gostovanju u Bergamu, na zatvaranju 14. kola Serije A.

Uspjeli su fudbaleri Atalante da se vrate iz rezultatskog minusa, ali je pet minuta prije kraja "džoker" s klupe Arkadijuš Milik obradovao Karla Ančelotija.

ATALANTA - NAPOLI 1:2 (0:1)

/Zapata 56 - Ruiz 2, Milik 85/
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Utakmica praktično nije ni počela, a na semaforu je već bilo 0:1.

U 77. sekundu Lorenco Insinje idealno je uposlio Fabijana Ruisa, koji ne propušta priliku da dovede Napoli u vođstvo već u ranoj fazi utakmice.

Foto: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Nije bilo previše uzbuđenja do odlaska na odmor, a u nastavku domaćin je krenuo ofanzivnije, da bi takva igra bila nagrađena nakon samo desetak minuta.

Duvan Zapata našao se usamljen na petercu, te bez problema zatresao mrežu kluba čiji dres je nosio 40-ak puta od 2013. do 2015. godine.

Junak Napolija postao je Arkadijuš Milik, koji je gol za pobjedu postigao u 85. minutu.

Poljak je samo dva minuta prije pogotka na teren ušao umjesto Drisa Mertensa, te pogotkom omogućio Napolitancima da se vrate na "minus osam" u odnosu na Juventus.

TABELA POSLE 14. KOLA: Juventus 40, Napoli 32, Inter 29, Milan 25, Lacio 24, Torino 21, Roma 20, Sasuolo 20, Parma 20, Sampdorija 19, Atalanta 18, Fiorentina 18, Kaljari 16, Đenova 15, SPAL 14, Udineze 13, Empoli 13, Bolonja 11, Frozinone 8, Kjevo 2*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.