Milijaš: Pamtiću pobede u derbiju, a i Bajern...

Izvor: Mondo, 28.Maj.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijaš: Pamtiću pobede u derbiju, a i Bajern...

Nakon što je završio karijeru, Zvezdin kapiten dao intervju za klupski sajt i odgovarao na pitanja navijača. Otkrio je koje uspomene će najduže pamtiti - dobre i loše.

Nenad Milijaš (36) odigrao je ovog maja poslednju utakmicu za Crvenu zvezdu, okončao uspešnu igračku karijeru i spreman kreće ispočetka kao trener.

Na rastanku sa crveno-belima, Zvezdin kapiten i "desetka" setio se mnogih anegdota iz karijere, dao je intervju u društvu svog prijatelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizanove legende Saše Ilića, a u utorak je odgovarao i na pitanja zvezdaša za klupski sajt.

"Vraćajući film" na velike utakmice i važne golove u crveno-belom, Milijaš je bio upitan - kakav je bio osećaj biti strelac pogotka za titulu u Novom Pazaru?

"Bio je to možda najvažniji gol te godine. Mislim da su nam taj gol i pobeda doneli titulu i prelomili prvenstvo. Bilo je sjajno i jer su naši navijači uspeli da uđu na stadion"

- Ko je bio najbolji stranac u Zvezdi u kojeg je igrao?

"Bilo je dosta stranaca, ali od onih koji su bili u kontinuitetu reći ću Kastiljo".

- Omiljeni dres?

"Broj '17' mi je bio prvi dres. 'Sedmicu' sam nosio kroz karijeru, a zna se šta je 'desetka' u Zvezdi i koliko je to lepo i teško nositi. Nije mnogo 'desetki' ostalo zapamćeno. To je najteži i najlepši broj".

Foto: MN Press

- Upitan za pobednički sastav igrača sa kojima je igrao u Zvezdi, posle kraćeg razmišljanja nabrojao je: "Basta, Biševac, Gaj, Anđelković, Nenad "Piksi" Kovačević, Boško (Janković) ili ipak možda Darko Lazović pre njega. Koroman, Nine (Miloš Ninković) i Žigić".

Milijaš se saglasao da je Srđan Plavšić bio jedan od njegovih saigrača sa "najgorim muzičkim ukusom" i nije hteo da stavlja svoju "levicu" u rang sa nogom čuvenog "bombardera", Siniše Mihajlovića.

"Mihajlovićeva je bila sigurno bolja. Neuporedivo!"

Koja utakmica će mu ostati "urezana" u sećanje?

"Ostaće mnoge... Sve Zvezdine pobede, svaka pobeda u derbiju, svaki gol u derbiju... Jedina koju smo izgubili, a da će ostati upamćena je Bajern. Sećam se šta sam par dana kasnije rekao (golmanu i tragičaru) Ivanu Ranđeloviću. To mi je bila jedna od najboljih utakmica, namestio sam prvi gol, dao sam drugi i na kraju smo izgubili. Bilo mi je baš, baš žao".

"Doći će i Liga šampiona"

Da li bi menjao sve poede u derbiju i titule sa peharom Lige šampiona? "Teško pitanje, ali ne bih. Doći ćemo i do te Lige šampione nekad".

Dobro pamti još jedan poraz...

"Glazgov Rendžers mi je najteže pao. Jer je to bila baš, baš velika šansa da prođemo".

Sa druge strane, jednu pobedu, ipak, izdvaja.

"Najtraža je ona u polufinalu sa Partizanom, 1:0, na 'Marakani'. Utakmica se lomila, dao sam gol i to mi je baš draga pobeda"

Foto: MN Press

Na pitanje kakav je osećaj biti Zvezdina legenda, Milijaš kaže...

"Ne mogu sebe da zamislim da sam legenda, to vi (navijači) više pričate nego što ja razmišljam o tome, ali je lepo provesti tolike godine ovde i uživati toliko poštovanje koliko ja imam".

Da li bi voleo da vidi svoje naslednike u Zvezdi?

"Pre svega, sigurno da bih voleo da se bave bilo kojim sportom, a onda i da igraju u Zvezdi".

Kako sam priznaje, punog srca i zadovoljan odlazi u "neku drugu karijeru", jer će postati trener i to u stručnom štabu crveno-belih.

"Ne žalim ni za čim. Ovde sam postigao skoro sve što sam hteo i sve bih u karijeri uradio isto. Ne žalim ni za jednim potezom. Kad legnem da spavam, zadovoljan sam".

Da li razmišlja i o preuzimanju trenerske uloge u Zvezdi?

"Što se toga tiče - polako, ima vremena. To je skroz drugačija stvar. Probaću time da se bavim, a ima vremena za to. U toj karijeri mi je najveći cilj ponovo da budem trener Zvezde".

Poslušajte MONDO podcast - gostovanje Nenada Milijaša.



Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.