Milenković: Srbija ima mnogo igrača sa karakterom

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenković: Srbija ima mnogo igrača sa karakterom

Srpski fudbaler Nikola Milenković rekao je da je Portugal vredan pažnje, ali da reprezentacija njegove zemlje treba da gleda sebe i spremi se najbolje moguće.

"Imaće ambiciju da naprave dobar rezultat, ali moramo da odgovorimo pred našom publikom u našoj zemlji. Moramo da budemo spremni. Protivnik je veoma težak, šampion Evrope, zavredjuje pažnju, ali moramo da gledamo sebe i spremimo se najbolje moguće. Utakmica treba da zavisi od nas, ako to bude bilo moguće", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Milenković.

Srbija će dočekati Portugal u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Prvo da ne primimo gol, a da pokušamo da ga postignemo. Veoma je teško da se protiv Portugala ne primi gol, a to otvara mnogo mogućnosti, mogućnost pobede pre svega", kazao je Milenković.

Upitan je da li najbolji fudbaler Portugala Kristijano Ronaldo ima mane.

"Sigurno ima, ali radi se o velikom šampionu koji je davao golove gde god da je igrao. Ne treba tolika pažnja da se posvećuje pojedincu, već Portugal da gledamo kao tim. To su igrači koji u svakom momentu mogu da prelome utakmice, ali treba da se baziramo na tim, da vidimo šta oni rade", odgovorio je mladi fudbaler Fiorentine.

Naveo je da je kolektiv jaka snaga reprezentacije Srbije.

"Srbija ima mnogo igrača sa karakterom. Držimo se zajedno, kao jedan, pokušavamo da održimo zajedništvo i atmosferu koju imamo u ekipi. Ako nekome ne krene dobro, svako bi stao iza njega i pomogao mu na najbolji mogući način", kazao je Nikola Milenković.

On je izrazio nadu da će odbrana srpskog tima biti na visini zadatka, kao i cela ekipa. Svetsko prvenstvo u Rusiji bilo je za njega veliko iskustvo iz kog je mnogo naučio.

"To je bilo veliko iskustvo, igrati Svetsko prvenstvo sa 21 godinom. Prošao sam velike poraze. Ali, u fudbalu se nikad ne zna, danas si gore, sutra dole. Nadam se da ćemo krenuti uzlaznom putanjom i da ćemo tako nastaviti", rekao je Milenković.

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se sutra do 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.