Milanu taman krenulo, gazda bankrotirao! Šta sada?

Izvor: Sportske.net, 19.Feb.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanu taman krenulo, gazda bankrotirao! Šta sada?

Posle svega niko ne bi trebalo posebno da se šokira, problem je sa dugovima koje mora da vrati fondovima, imovina će mu biti zaplenjena. Ali, sve je ukazivalo da nešto nije u redu...

Ne može se reći da su ove vesti neočekivane, niti da će nekoga šokirati. Posle svega što se dešavalo u vezi prodaje Milana, izmišljotina koje su stizale o njegovim rudnicima fosfata u Kini, ali i reči Marćela Lipija da niko od ozbiljnih poslovnih ljudi nije ni čuo za njega, ono što danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << piše "Korijere Delo Sport" je sasvim očekivano.

Italijanski list, pozivajući se na kineske medije tvrdi da je Jonghong Li bankrotirao, da je dugo krio taj podatak, a da je već bio u procesu likvidacije imovine kada je pregovarao, odnosno dovršavao kupovinu Milana.

Naime, jedna od njegovih firmi Žuhai Žongfu u kojoj je manjinski vlasnik se prodaje na aukciji zbog dugova bankama u Đangsu i Kantonu.

Pre nekoliko danas Kineska regulatoena komisija je objavila da je započet pre nekoliko meseci proces likvidacije Lijeve glavne foirne Šenžen Ji Ande, podsetimo, u pitanju je firma koja funkcioniše u praznim prostorijama gde postoji jedan faks i ništa više, kako su otkrili novinari američkog "Blumberga".

Sad, mnogi će se pitati kako je uspeo da potroši 740 miliona evra da kupi Milan od Berluskonija, tačnije da uz klub, preuzme i dugove. Pregovori su se vukli jer je Li ponudio samo bankarske garancije za 100 miliona evra, a ostalo je obezbedio pod nepovoljnim kamatama od fonda Eliot Menadžment. Neki u šali tvrde da bi bolje uslove dobio od italijanske mafije.

Bankrot u koji je ušao pre preuzimanja Milana je sprečio serijom žalbi, kako bi dobio na vremenu, ali sada više nema pravnih sredstava.

Pošto je zbog dugova tužen od strane dve banke biće mu zaplenjena imovina. Sa fondom pregovara o reprogramiranju duga, mora u oktobru da vrati više od 300 miliona evra, to je naučna fantastika, pa ako to ne učini, Milan prelazi u ruke banaka. Od toga do potpunog sloma odnosno prodaje po niskoj ceni nije daleko.

Ipak, mnogi se nadaju da za klub takve reputacije, jedan od najvećih na svetu ima interesovanja, ali svakako da bi novi vlasnik morao da otplati dugove, što bi takmičarske ambicije stavilo u potpuno drugi plan.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.