Izvor: RTS, 17.Okt.2020, 20:01

Milan bolji u gradskom derbiju, Ibrahimović srušio Inter

Zlatan Ibrahimović postigao je dva pogotka za Milan i doneo pobedu nad gradskim rivalom Interom 2:1, u utakmici četvrtog kola Serije A. Roso-neri sa četiri pobede prvi na tabeli italijanskog šampionata.
"Derbi dela Madonina" opravdao je očekivanja - Milan je na kraju izvojevao pobedu od 2:1 i zadržao stoprocentan učinak na prvom mestu na tabeli Serije A.

Očekivano, prva figura meča bio je Zlatan Ibrahimović - postigao je dva pogotka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bivšem klubu i doneo nova tri boda za ekipu Stefana Piolija.
Ibrahimović je najpre promašio penal, odnosno Handanović mu je odbranio udarac, ali je Šveđanin naleteo na odbijenu loptu i doneo prednost nominalnim gostima na "Meaci" u 13. minutu.
Samo četiri minuta kasnije, Ibrahimović je odlično reagovao posle dobrog prodora Leaa i rutinski savladao Handanovića.
Inter je do poluvremena uspeo da postigne pogodak, strelac je bio Lukaku u 28. minuta, ali je Milan zadržao prednost do kraja meča i ostvario izuzetno bitan trijumf.
Gol Belgijanca bio je prvi koji su roso-neri primili ove sezone.
Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za Inter, a upravo je on skrivio penal nad Ibrahimovićem.
Milan je prvi put slavio pobedu u gradskom derbiju posle pet godina, a roso-neri su prekinuli niz od četiri poraza od Intera.
Ekipa Antona Kontea ostala je na petom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.
U drugom meču odigranom u istom terminu, Sampdorija je ubedljivo savladala Lacio sa 3:0, golovima Kvaljarele, Auđela i Damsgarda.
Serija A, četvrto kolo:
Subota:Napoli - Atalanta 4:1
Inter - Milan 1:2
Sampdorija - Lacio 3:0
Krotone - Juventus 1:1
Nedelja:
Bolonja - Sasuolo (12.30)
Specija - Fjorentina (15.00)
Torino - Kaljari (15.00)
Udineze - Parma (18.00)
Roma - Benevento (20.45)
Ponedeljak:
Verona - Đenoa (20.45)
Tabela:
1. Milan 12
2. Atalanta 9
3. Napoli 8
4. Juventus 8
5. Sasuolo 7
6. Inter 7
7. Sampdorija 6
8. Verona 6
9. Benevento 6
10. Lacio 4
11. Roma 4
12. Đenoa 3
13. Bolonja 3
14. Fjorentina 3
15. Specija 3
16. Parma 3
17. Kaljari 1
18. Torino 0
19. Udineze 0
20. Krotone 0

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milan pobedio Inter u velikom gradskom derbiju

Izvor: Danas, 17.Okt.2020

Fudbaleri Milana pobedili su danas kao gosti u velikom milanskom derbiju Inter sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Serije A.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.