Mijatović: Pehar dugo neće iz Madrida

Izvor: Blic, 06.Maj.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijatović: Pehar dugo neće iz Madrida

Trg La Sibeles, mesto tradicionalnog slavljeničkog okupljanja navijača Reala iz Madrida nakon osvajanja šampionske titule u Primeri, u noći između nedelje i ponedeljka bio je tesan da primi sve zaljubljenike u kraljevski klub koji su 31. put u istoriji došli da vide kako kapiten kluba stavlja beli Realov šal oko vrata centralne statue. Ta čast, drugi put zaredom, pripala je Raulu pred fantastičnih 200.000 navijača. Deo velikog slavlja, potpuno zasluženog posle 35 kola dominacije i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većih oscilacija odigranih preko 3.150 minuta, bio je i sportski direktor Predrag Mijatović. Njemu je, između ostalog, pripala čast da bude na čelu Reala u trenutku kada su Madriđani prvi put posle 18 godina uspeli da odbrane titulu.

- Konačno smo osvojili titulu i to smo učinili u sjajnoj utakmici u Pamploni. Zaista smo svi presrećni, jer je kraj bio spektakularan. Svaki pehar koji se osvoji jeste poseban, ali moj sadašnji posao nosi i mnogo veću odgovornost, tako da sam titulu proslavio na svoj način, mnogo drugačiji nego što sam to činio kada sam bio igrač. Španska liga je jedna od najjačih u Evropi, a mi smo od drugog kola bili na čelu tabele i apsolutno smo zaslužili da budemo šampioni. Nestrpljivo sam čekao povratak u Madrid da bih video kako Raul kači Realov šal na La Sibelesu - zadovoljan je bio Predrag Mijatović posle meča sa Osasunom.

Bod osvojen na gostovanju protiv Volfsburga bio je dovoljan fudbalerima Bajerna da u Minhen ponesu 21. „salataru", pehar namenjen šampionu Bundeslige. Trijumf u nemačkom prvenstvu brzo je izbrisao bruku iz Kupa UEFA iz kojeg su Bavarci eliminisani posle debakla protiv Zenita, a u slavljeničkom raspoloženju prednjačio je Bastijan Švajnštajger koji je šampanjcem ispolivao Karla Hajnca Rumenigea, jednog od predsednika kluba.

U gradskom derbiju Milana, Inzagi i Kaka su odložili šampionsku promociju Intera za narednu nedelju, ali nero-azuri i dalje imaju tri boda prednosti nad Romom i bolji međusobni skor, tako da su im u naredna dva kola potrebna tri boda. Prvu meč loptu imaće protiv Sijene na svom stadionu i biće pravo čudo ukoliko Siniša Mihajlović i Dejan Stanković ne osvoje treću uzastopnu titulu u Seriji A.

Šampionska trka u Francuskoj postaje sve uzbudljivija, a dva kola pre kraja lige Bordo ima samo dva boda zaostatka za vodećim Lionom. Tim sa „Žerlana", koji juri sedmu uzastopnu titulu, zakuvao je situaciju remijem sa Nicom (0:0), a u narednom kolu očekuje ga duel sa trećeplasiranim Nansijem.

Mančester junajted je korak od titule prvaka Engleske, ali bi to moglo da postane tek naredne nedelje jer je Čelsi sinoć dobio utakmicu u Njukaslu. Protivnik „đavola" je Vigan, koji je izborio opstanak u Premijerligi. Dakle, Nemanja Vidić je veoma blizu šampionskog društva u kojem se već nalaze njegovi zemljaci Lazović i Rajković (PSV), Đorđević i Kovačević (Olimpijakos), Jovanović (Standard)...

Ivan Ergić i Marko Perović konačno su skinuli Jang Bojs sa vrha tabele i preuzeli lidersku poziciju u Švajcarskoj, dok kolo pre kraja turskog šampionata Fenerbahče, za koji nastupa Mateja Kežman, može samo da se nada kiksu Galatasaraja, pa da u slučaju istog broja bodova dođu do titule zahvaljujući boljem međusobnom skoru.

Mrtvu trku za titulu i dalje u Ukrajini vode Šahtjor (Igor Duljaj, Zvonimir Vukić) i Dinamo iz Kijeva (Marjan Marković, Miloš Ninković), a tim iz Donjecka ima samo bod prednosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.