Mijatović: Očekuje nas veliki rad u odbrani

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 12:06

Mijatović: Očekuje nas veliki rad u odbrani

Košarkaši Borca dočekuju 2. maja ekipu Heliosa u utakmici broj tri baraža koja će odlučiti koji od dva dva tima će sledeće godine biti u ABA ligi.

Trener Borca Dejan Mijatović rekao je da njegova ekipa u predstojećem, odlučujućem meču baraža ABA lige protiv Heliosa mora da ima pristup kakav je imala u prvoj utakmici i istakao da čačanski tim čeka veliki rad u odbrani.

"U Čačku smo odigrali zaista dobru utakmicu. Bili smo na visini zadatka, igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo kako treba u oba smera, tako da smo na kraju ubedljivo slavili. Ali, onda je usledio pad u meču broj dva u Domžalama. Doduše, napad je ponovo bio pravi, ali zato odbrana nije. Primili smo 107 poena, što je nedopustivo", rekao je Mijatović, prenosi klub.

Mijatović je rekao da je Helios "žilava" ekipa, koja dobro trči u tranziciji i ima kvalitetne šutere i da, pre svega, "zahteva veliki rad u odbrani".

"Prvenstveno nas očekuje rad u odbrani. To je primarna stvar koju moramo da popravimo u odnosu na drugi meč. A što se tiče napada, moramo biti veoma disciplinovani. Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios", rekao Mijatović.

"Odlučujuća utakmica se igra u Čačku, što za nas ima ogroman značaj. Tako da smo veoma fokusirani na meč, a tokom svih 40 minuta koncentracija mora biti na visokom nivou", dodao je trener čačanskog tima.

On je rekao i da se nada da će Čačani ponovo doći na utakmicu u značajnom broju jer je, kako je naveo, njegovom timu potrebna pomoć.

"Želimo da zajedničkim snagama napravimo još jedan korak. Voleo bih da hala bude puna, baš kao pre sedam dana. Publika nas je nosila na prvoj utakmici sa Heliosom, a očekujem da će atmosfera ponovo biti odlična", zaključio je Mijatović.

Utakmica je na programu u utorak 2. maja od 18.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.