Izvor: B92, 25.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović se izvinio navijačima i saigračima, ne i Mutuu

Odbrambeni fudbaler rimskog Lacija i reprezentativac Srbije i Crne Gore Siniša Mihajlović izvinio se saigračima i navijačima zbog ispada koji je napravio 4. novembra na utakmici Lige šampiona protiv Čelsija (0:4), kada je pljunuo protivničkog igrača, rumunskog internacionalca Adrijana Mutua. Mihajlović, međutim, nije uputio izvinjenje i napadaču londonskog kluba.

"Izvinjavam se saigračima i navijačima, kao i treneru Manćiniju, zbog nedoličnog čina. Moj gest bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao da posluži deci koja počinju da se bave sportom kako ne treba da se ponašaju na utakmici", izjavio je on.

Mihajlović zbog pljuvanja nije bio kažnjen, jer ga sudija nije video, ali je nešto kasnije ipak bio isključen, pošto je dobio drugi žuti karton. To je u velikoj meri uticalo na konačan ishod utakmice. Evropska fudbalska unija (UEFA) kasnije je na osnovu video snimka izrekla Mihajloviću kaznu od osam utakmica zabrane igranja u evropskim kupovima.

Naš reprezentativac je pre tri godine bio kažnjen sa tri utakmice neigranja zbog vređanja prvotimca Arsenala Partika Vijere na rasnoj osnovi, ali se ni tada nije izvinio protivničkom fudbaleru. "Mutua sam pljunuo jer me je isprovocirao na krajnje nedostojanstven način. Zbog toga ne želim da mu se izvinim, kao što se iz istog razloga nisam izvinjavao ni Vijeri", rekao je Mihajlović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.