Izvor: MozzartSport.com, 10.Mar.2021, 18:04

Miha se vraća na mesto uspeha od naredne sezone?

Srpski trener bi mogao da napusti Bolonju

Trenerska karijera Siniše Mihajlovića je puna uspona i padova.

Počeo ju je u Bolonji. Solidno sa onim čuvenim remijima, ali je na kraju smenjen. Usledila je fenomenalna epizoda u Kataniji, pa debakl u Fiorentini i neuspeh na klupi Srbije. Karijeru je oživeo tokom sjajnog mandata na klupi Srbije i preporučio se za posao u Milanu gde se nije proslavio. Baš kao i u narednom klubu Torinu. Potom se vratio u Bolonju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da gasi požar posle Pipa Inzagija i odradio je jako dobar posao. Mihajlovićeva Bolonja je sada stabilan prvoligaš, daleko od borbe za opstanak ali je utisak da je on očekivao nešto više.

Zato danas Italija bruji da bi na kraju sezone mogao da se vrati na klupu Sampdorije koja deluje ambicioznije od Bolonje. Dobro obavešteni list Sekolo XIX iz Đenove javlja da je Mihajlović želja predsednika kluba Masima Ferera. Njih dvojica su imali sjajnu saradnju i odnos tokom Mihinog prvog mandata na klupi Dorije i Ferero mu nije stajao na putu kada je Srbin dobio poziv iz Milana koji se ne odbija. Ferero je ušao u ćorskokak u pregovorima sa aktuelnim strategom Klaudijom Ranijerijem. Iskusni trener ima ugovor do kraja sezone, a plata mu iznosi 1.800.000 evra godišnje. Navodno Ranijeri traži više, a Ferero na to i ne pomišlja i čak mu nudi manji ugovor od aktuelnog. Sve ide ka tome da će dve strane da se rastanu, a Fererova prva želja je Mihajlović.

Dve su prepreke za povratak Mihe na klupu Sampa. Prva je ugovor u Bolonji koji ga veže do 2023. godine, a druga je godišnja plata od 2.000.000 evra sa kojom je Srbin među najplaćenijim trenerima Serije A. Međutim, to su prepreke koje se mogu savladati. Italijanski mediji navode da su odnosi Mihe i uprave kluba zahladneli. Sa jedne strane je rukovodstvo od Mihajlovića očekivalo bolje rezultate, a sa druge je naš trener očekivao veću podršku u prelaznim rokovima.

Posebno se izdatim osetio u prethodnom prelaznom roku kada je očajnički vapio za napadačem ali mu klub nije doveo nikoga i sada mora da se osloni na veterana Palasiosa i mladog Beroua koji nije klasičan napadač. Od mnogih zvučnih imena koja su se pominjala za poziciju štopera, Bolonja mu je na kraju dovela neiskusnog Bugarina Valentina Antova iz CSKA. A za deficitiranu poziciju desnog beka je dobio Paola Faragoa iz Kaljarija u sklopu trampe za Artura Kalabrezija. Farago od dolaska nije odigrao ni minut.

„Farago? Ne znam zašto me pitate za njega. Nisam znao da je kod nas. Od dolaska u klub nijednom nije bio sa nama, pa ga i ne smatram našim igračem“, nedavno je odgovorio Miha novinarima na pitanje o pojačanju iz Kaljarija.

Sve ukazuje na to da bi moglo da dođe do rastanka Bolonje i Mihajlovića, a Ferero je prvi spreman da stane u red i vrati Srbina u Liguriju gde je imao uspešne igračke i trenerske epizode. Verovatno i da ga plati više od onoga što je spreman da ponudi Ranijeriju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.