Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2021, 19:07

Micić srušio Gazijantep, ubacio 27 od 68 poena Efesa

Sjajna partija srpskog košarkaša

Slavio je Anadolu Efes kao gost protiv Gazijantepa u zaostaloj utakmici devetog kola turske Super Lige (68:60), ali će se 14. pobeda u sezoni (bez poraza) pamtiti po novoj strašnoj partiji reprezentativca Srbije Vasilija Micića. Košarkaš na kojeg od ove jeseni pravo u NBA ligi polaže Oklahoma je meč završio sa 27 poena, što je više od polovine celokupnog košgeterskog učinka sastava iz Istanbula.

Bivši košarkaš >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mege, Bajerna, Crvene zvezde, Tofaša i Žalgirisa je proveo nešto više od pola sata na terenu, za odbranu Gazijantepa je bio potpuna enigma. Šutirao je sa 66% uspešnosti iz igre (7/10 za dva i 3/5 za tri), upisao je i četiri asistencije i tri skoka, sve to uz samo jednu izgubljenu loptu za ukupan indeks 28. U proseku ove sezone Micić beleži 15,3 poena uz 4,7 asistencije po meču u Turskoj.

U prvom kvartalu je ekipa Ergina Atamana dozvolila rivalu svega devet poena, postigli su dvostruko više. U drugom su bez većih problema održavali prednost, pa su na veliki odmor otišli sa 11 poena viška. Delovalo je da će prelomiti meč nakon odličnog otvaranja drugog poluvremena, ali se Gazijantep trgnuo na vreme i do odlučujuće deonice prepolovio zaostatak. Nisu dozvolili gostima iz Istanbula da se odlepe i uvedu meč u bezbednu završnicu, ali nisu domaći igrači imali snage ni za nešto više. Efes je zadržao prednost i zasluženo slavio. Micića je sa dabl-dabl učinkom ispratio Brajant Danston (15 poena i 10 skokova), dok se sa druge strane istakao Mamadu Žaite sa 19 poena i 14 uhvaćenih lopti.

Bila je to 14. pobeda Anadolu Efesa ove sezone u ligi, nisu nijednom osetili gorak ukus poraza i jedina su ekipa bez izgubljenog meča u Turskoj ove sezone. Gazijantep je pretrpeo osmi poraz (sedam pobeda) i nalazi se na petom mestu na tabeli.

TURSKA SUPER LIGA - DEVETO KOLO

Utorak

Gazijantep - Anadolu Efes 60:68

/Žaite 19 - Micić 27/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.