Mi smo crveno-beli, mi smo najjači (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mi smo crveno-beli, mi smo najjači (VIDEO)

Spartak konačno bolji od Lokomotive na svom terenu, vodi na tabeli

Da li je patnjama kraj? Ako je suditi na osnovu početka prvenstva, mogla bi ovo da bude, konačno, uspešna sezona za Spartak. Ruski velikan jeste na njenom početku ispao iz Evrope, ali u tamošnjoj Premijer ligi melje. Pred četom italijanskog trenera Masima Karere danas je pao veliki gradski rival, Lokomotiva, pa su se crveno-beli, posle samo jednog dana, vratili na čelu tabele, potisnuvši još jednog moskovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivala, CSKA.

Spartak je pred 43.750 navijača na „Otkritije areni“ slavio 1:0. Odluka je pala u 25. minutu, kad je bugarski napadač Ivelin Popov glavom sjajno reagovao na centaršut Kvinsija Promesa, koji je prethodno prevario našeg štopera Nemanju Pejčinovića i tako domaćinu utabapu put ka trijumfu.

Prvom nad gradskim rivalom na svom terenu posle četiri meča. A čak petim u dosadašnjih šest kola. Dovoljno za prvo mesto i nagoveštaj da bi šampionska kruna mogla da se vrati u trofejnu salu Spartaka. Tamo nije bila od 2001. godine. Otuda i ne čudi što su navijači egzaltirani, pa su svoje miljenike inspirisali transparentom:

Mi smo crveno-beli, mi smo najjači“.



Ovi su, prosto, „leteli“ terenom, uz već pomenutog Promesa i Popova blistao je napadač Ze Luis koji je sve vreme mučio štopere Lokomotive, Vedrana Ćorluku i Nemanju Pejčinovića. Kod gostiju, koji su danas pretrpeli tek prvi poraz u sezoni, sve vreme na klupi za rezerve presedeo je nekadašnji centarfor Partizana Petar Škuletić.

Premijer liga Rusije – šesto kolo

Petak:

Rostov – Krila Sovjetov 2:1 (1:0)

/Buharov 33, Prepelica 59 – Erohin 54ag/

Subota:

Amkar – Tom Tomsk 1:0 (0:0)

/Salugin 47/

Gazovik – Anži 0:0

CSKA Moskva – Terek 3:0 (2:0)

/Traore 26, 38/

Nedelja:

Ufa – Krasnodar 0:0

Spartak – Lokomotiva 1:0 (1:0)

/Popov 25/

18.00 Arsenal – Zenit

Ponedeljak:

18.30 Rubin - Ural

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.