Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 19:58

Metalac prodao levog beka u slavni mađarski klub

Filip Antonijević potpisao za MTK

Kvalitetne igre i više nego zadovoljavajući rezultati Metalca po povratku u Superligu prepoznati su i van granica Srbije. Štoper Miloš Vranjanin je početkom prelaznog roka prodat u letonsku Rigu, a uprava kluba iz Gornjeg Milanovca je realizovala još jedan vredan posao, oličen u činjenici da je Filip Antonijević novi član MTK iz Budimpešte.

Talentovani levi bek, po potrebi krilo, potpisao je ugovor na dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa čuvenim mađarskim klubom, a u njemu je klauzula o produžetku na isti vremenski period. Zasad nema informacija koliko će Metalac dobiti novca na ime obeštećenja, s obzirom da je Antonijević trebalo pod Rudnikom da ostane do leta 2023, međutim, u Milanovcu ističu da su zadovoljni ne samo finansijskim aspektom, već i činjenicom da je momak iz „klase 2000“ overio saradnju sa klubom slavne tradicije (23 titule, 13 kupova).

Filip Antonijević je u Metalac stigao prošlog leta iz Kolubare na poziv sportskog direktora Bojana Leontijevića. Vrlo brzo postao je jedan od standardnijih igrača u sastavu Žarka Lazetića i pod palicom mladog stručnjaka afirmisao se kao jedan od učinkovitijih igrača na svojoj poziciji. Odigrao je 19 utakmica, postigao dva gola – jedan za remi sa Partizanom – i upisao čak četiri asistencije. Pre Kolubare igrao je za mlađe kategorije crno-belih i Teleoptik.

U Budimpešti će ga sačekati bivši vezista Inđije Srđan Dimitrov, kao i nekadašnji golman podgoričke Budućnosti Milan Mijatović. MTK se trenutno nalazi na četvrtom mestu mađarskog prvenstva, sa ambicijama da se plasira u UEFA takmičenja.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.