Metalac bolji od Krke

Izvor: RTS, 03.Jan.2015, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metalac bolji od Krke

Košarkaši Metalca savladali su u Valjevu ekipu Krke iz Novog Mesta sa 69:67 (23:18, 17:19, 7:14, 22:16), u prvoj utakmici 16. kola regionalne Jadranske lige. Čitaj mi!

Повезане вести 1 Metalac bolji od Krke

2 Blažič: Emocije ostavljam po strani

3 Dejan Musli u Megi

4 Cibona i Zadar: Ne napuštamo Jadransku ligu

5 Mega i Budućnost prema očekivanjima

6 Pobeda Partizana u Novom Mestu, Mačvan briljirao
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
7 Zvezda nastavila seriju, pala Cibona

8 "Krka je dobra, ali mi hoćemo pobedu"

9 Rimac: Idemo u goste najboljoj ekipi

10 Vujošević: Teško je, ali izborićemo plej-of

Košarka 1 Metalac bolji od Krke

2 Blažič: Emocije ostavljam po strani

3 Vujošević: Tepićev izostanak je veliki deficit

4 Kalinićevo kucanje među Top 10 poteza

5 Novi trijumf Golden stejta

Tim Vladimira Đokića ostvario je treću pobedu zaredom, a važne bodove osvojio je zasluženo posle velike i neizvesne, u završnici dramatične borbe.

Metalac je bolje otvorio meč, ali je Krka u nastavku preuzela inicijativu, pa je posle tri četvrtine imala četiri poena prednosti (51:47) i najavila da bi mogla do sedme pobede ove sezone za korak bliže eventualnoj borbi za plej-of.

Međutim, Valjevci nisu posustajali i nošeni podrškom sa tribina sjajno su odigrali poslednju deonicu susreta. Uspeh je najavio Jevtović trojkom za rezultatski preokret (64:63), da bi do samog kraja oba tima imala šansu za trijumf.

Vangmeni je poenom i dodatnim slobodnim bacanjem 12 sekundi pre zvuka sirene doveo goste na minus jedan (68:67), Malešević je potom iskoristio jedno od dva, ali je Armsted u poslednjem napadu Krke bio neprecizan, pa je Metalac slavio zasluženu pobedu.

Domaćina su do uspeha predvodili Malešević i Jevtović sa po 17, Majstoriović sa 16 i Ljubičić sa 10 poena, dok su u sastavu slovenačke ekipe najefikasniji bili Armsted sa 20, Mulalić sa 17 i Vangmeni sa 12.

U nedelju se sastaju Partizan - Cedevita (17 sati), Olimpija - Crvena zvezda (19) i MZT Skoplje - Budućnost (21), a u ponedeljak Cibona - Mega Leks (20.30).

Utakmica između Levskog i Zadra je odložena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.