Meštani Gračanice protestuju zbog problema sa strujom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 14:11

Meštani Gračanice protestuju zbog problema sa strujom

U Gračanici je danas oko 20-ak meštana protestvovalo zbog problema sa električnom energijom, koji imaju od 8. januara, i poručilo da će preduzeti radikalnije poteze ukoliko se taj problem ne reši.

Protest je organizovan zbog nerešavanja problema sa snabdevanjem strujom, nastalog jer su višesatni prekidi elektro napajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice, piše radio KiM.

Kvar su meštani svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijavljivali kosovskoj kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom enerijom (KEDS), međutim, kako napominju, ekipe su na teren izašle nekoliko puta, zamenili osigurač koji ubrzo zatim pregori, i situacija se kako napominju, vraća na staro.

"Ovo je 12. dan bez struje, u ovakvim uslovima je nemoguće živeti. Ovo nije bilo ni u 19. veku. Smatramo da će ovaj apel, doći do nadležnih u KEDS-u i da će angažovati dodatno osoblje da kvar saniraju u najkraćem roku", rekao je jedan od učesnika protesta.

Problem sa strujom meštana pokušala je da reši i Opština Gračanica, međutim, kako je ranije za kazao direktor javnih službi u ovoj lokalnoj samoupravi Vladica Trajković iz KEDS-a i dalje nema povratnih informacija kada će kvar biti otklonjen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.