Mesi će se žaliti na kaznu

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi će se žaliti na kaznu

Fudbaler Barselone Lionel Mesi saopštio je da će se žaliti na zatvorsku kaznu od 21 meseca koju je dobio zbog utaje poreza u Španiji, preneo je Skaj Njuz.

Mesi i njegov otac Horhe su pred španskim sudom proglašeni krivim po tri tačke za utaju poreza i osuđeni su na po 21 mesec zatvora.

Prema španskom zakonu kazna manja od dve godine se može služiti kao uslovna, pa petostruki najbolji fudbaler sveta i njegov otac neće otići u zatvor.

Mesi će morati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da plati dva miliona dolara, a Horhe Mesi, koji vodi sve fudbalerove finansije, mora da plati 1,5 miliona. Takođe, najavljeno je i da će se Horhe Mesi žaliti na kaznu.

Lionel i Horhe Mesi su optuženi da su preko fiktivnih kompanija u Urugvaju i Belizeu od 2007. do 2009. godine utajili 4,1 miliona evra od zarade od prava na korišćenje fudbalerovih fotografija.

Mesi je tokom suđenja rekao da "ništa nije znao" o finansijskim poslovima.

On je rekao da nije gledao ugovore o prihodu od prava na njegove fotografije sa kompanijama Adidas, Pepsi-kola, Danone, Prokter end Gembl, Banko Sabadelj i Kuvajt fud kompani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.