Orlovi i dalje nisko lete, šamar od Meksikanaca (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Nov.2011, 05:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi i dalje nisko lete, šamar od Meksikanaca (VIDEO)

Meksiko - Srbija 2:0 (1:0)
Stadion La Korehidora. Gledalaca 35.000. Sudija: Valter Lopez. Strelci: Salsido 3. i Čičarito u 88. minutu iz jedanaesterca.
Meksiko: Talavera, Rodrigez, Salsido, Moreno, Huarez (od 90. Molina), Kastro, Gvardado (od 86. Akvinjo), Barera (od 63. Andrade), Dos Santos (od 54. Nelson), Čičarito (od 89. Peralta). Trener: Hose Manuel De La Tore.
Srbija: Stojković, Rajković, Ivanović, Kolarov, Ninkov (od 83. Tomović), Kačar, Ninković (od 77. Petrović), Krasić (od 64. Janković), Kuzmanović, Jovanović(od 68. Ljajić), Žigić (od 74. Mrđa, od 80. Kaluđerović). Trener:  Radovan Ćurčić.

Prvi prijateljski meč na turneji po Srednjoj Americi Srbija je odigrala protiv Meksika. Orlovi se nisu proslavili, poraženi su sa 2:0. Ono što bi trebalo da zabrine vršioca dužnosti selektora Radovana Đurčića je pristup igri selekcije. Za devedeset minuta, jedva da su se stvorile dve šanse, dok su domaći igrali ubedljivo i sigurno.
Koliko je nervoza ušla u redove Orlova pokazuje i činjenica da smo meč završili sa igračem manje. U prethodnih devet utakmica ostali smo na dve pobede. Sledi popravni ispit, u noći između ponedeljka i utorka protivnik je Honduras.

Meksiko je u prvom poluvremenu delovao ubedljivije. Orlovi su podlegli početnom pritisku i već u trećem minutu domaći su poveli. Sa leve strane, centrirao je Salsido, Čičarito je samo propustio loptu što je zbunilo Stojkovića i ona je završila u mreži. Partizanovom golmanu nije dugo trebalo da kapitulira posle pauze u nacionalnom timu.


Domaći su igrali mnogo brže, Srbija nije uspevala da ima posed lopte duže od pola minuta. Svi naši ataci su uglavnom bili jalovi. Teško smo iznosili loptu, nismo uspevali da se snađemo u tom pritisku.

Najistaknutiji u napadu u ovom delu igre bili su Kolarov i Krasić. Meksiko je pored pogotka, pet puta opasno pripretio, a jedan od njih je bio prodor Barere koji je šutirao sa desetak metara. Međutim, Stojković je ovoga puta sjajno intervenisao.
Pred sam odlazak na odmor, Gvardado je istrčao sam na srpskog golmana, ali je ovaj opet sjajno odbranio i sprečio vođstvo od 2:0.
Prvu šansu posle odmora imao je Miloš Ninković. Sjajno je šutirao, ali je odlično odbranio golman domaćih. U 58. minutu, Ivanović je šutirao glavom, ali je lopta otišla daleko iznad prečke. Nešto bolja igra Orlova u drugom delu igre, ali i dalje nedovoljno za pogodak.

Meksikanci se brane. Mrđa je ulaskom u igru napravio problem odbrani domaćih, dobio je odličnu loptu, izašao sam na golmana iskosa sa leve strane ali je Talavera bio na visini zadatka. Ljajić je natrčao da pokupi odbitak ali izblokirali su ga Rodrigez i Moreno.
Dragan Mrđa je morao da napusti igru zbog povrede. Ušao je Andrija Kaluđerović. Nedugo zatim, u 86 minutu Kolarov je skrivio prekršaj i sudija je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač bio je Čičarito. Lopez je pokazao drugi žuti karton levom beku Srbije i ostali smo sa desetericom. Do kraja meča, nije bilo većih uzbuđenja.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poluvreme: Bledi "orlovi" bez prave šanse, Meksikanci zasluženo vode

Izvor: Blic, 12.Nov.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije igra prijateljski meč protiv selekcije Meksika i posle prvih 45 minuta gubi sa 1:0...Kao što je i najavljivano, vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić odlučio je da meč počnu sledeći igrači: Stojković, Ninkov, Ivanović, Rajković, Kolarov, Kačar, Kuzmanović,...

Nastavak na Blic...

Orlovi i dalje nisko lete, šamar od Meksikanaca

Izvor: Utakmica.rs, 12.Nov.2011

Meksiko - Srbija 2:0 (1:0) Stadion La Korehidora. Gledalaca 35.000. Sudija: Valter Lopez. Strelci: Salsido 3. i Čičarito u 88. minutu. Meksiko: Talavera, Rodrigez, Salsido, Moreno, Huarez (od 90. Molina), Kastro, Gvardado (od 86. Аkvinjo), Barera (od 63. Аndrade),...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Orlovi izgubili od Meksika

Izvor: Studio B, 12.Nov.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Meksika sa 2:0 (1:0), u prvom od dva prijateljska meča na mini turneji u Centralnoj Americi...Golove su postigli su Karlos Salsido u 3. i Havijer "Čičarito" Hernandez u 87. minutu iz penala. Utakmica je odigrana na stadionu La Korehidora, pred...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.