Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 04:43

Meksiko: Šampion Aperture stao na penal-ruletu (VIDEO)

Toluka napravio iznenađenje pobedivši Leon – 4:2 posle boljeg izvođenjenja jedanasteraca u prvoj rundi plej-ofa Klausure. Posle 90 minuta bilo je 2:2. Pačuka dobila Gvadalaharu sa 4:2

Prošle godine u meksičkoj Klausuri, Leon se prošetao do titule. Bio je najbolji posle ligaškog dela sezone, kao i u plej-ofu. Stigao je početkom decembra do osme titule. Međutim, novi poredak kod Sombrerosa u 2021. godini. Timovi iz Meksiko Sitija - Kruz Azul i Klub Amerika vode glavnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reč, dok je Leon ispao već u prvoj rundi doigravanja, odnosno u osmini finala.

Lavovi su poraženi na svom terenu od Toluke sa 4:2 posle penal-ruleta. Posle 90 minuta bilo je 2:2. Leon je dva puta gubio, ali je u finišima oba poluvremena izjednačio. Minut pre kraja Fidel Ambriz je spasao svoj tim, ali samo za trenutak. Fantatično je šutirao sa više od 25 metara i skinuo paučinu s gola gostiju. Na tribinama je bilo gledalaca. I rezervni igrači domaćeg tima su pohitali kao strlelcu fenomenalnog gola.

Međutim, kratko je trajala radost igrača i navijača Leona. Noge su zadrhtale domaćim fudbalerima u penal seriji. Tragičari su bili Džoel Kembel, nekadašnji napadač Arsenala i Čileanac Viktora Davilja koji nisu pogodili sa 11 metara, odnosno golman Toluke Garsija Palomaro im je odbranio oba udarca. S druge strane, gosti su bili sigurni. Sva četvorica – Ortega, Kanelo, Dijego i Sambueca su bili precizni.

21.00: (1,83) Betis (3,50) Granada (4,50)

Podsetimo, u nedelju ujutru je eliminisan i Tigres koj je poražen od Atlasa sa 1:0, pa u završnici šampionata Meksika neće biti ni Andre Pjer Žinjaka i Tigrova koji će naredne sezone da budu jači za Florana Tovana, Francuza koji je stigao iz Marselja. U trci za titulom je ostala i Santos Laguna koja je pregazila na svom terenu Keretaro sa 5:0.

Poslednji učesnik četvrtfinala je Pačuka koje je na svom terenu razbila Gvadalaharu sa 4:2. Posle prvih 45 minuta četa Manuela Viktora Vučetića je vodila golom Antuna. U nastavku cunami domaćina, čak četiri gola u mreži Čivasa. Raspoložen je bio tandem Kolumbijac Oskar Muriljo i Roberto De la Rosa. Obojica su postigla po dva gola i odveli svoj tim u četvrtfinale plej-ofa. U poslednjim trenucima utakmcie Antuna je iz penala, drugim golom na meču, samo ublažio poraz Gvadalahare.

Sledeće nedelje u četvrtinalu plej-ofa Aperture pridružiće se četiri najbolja tima posle 17 kola ligaškog dela sezone, a to su Kruz Azul, Klub Amerika, Puebla i Monterej.

MEKSIKO (KLAUSURA) – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Nedelja

Santos Laguna – Keretaro 5:0 (2:0)

/Gorijaran 22, Presijado 24, Agire 49, 62, Valdes 60/

Atlas – Tigres 1:0 (0:0)

/Furč 80/

Ponedeljak

Atlas - Toluka 2:4 posle penala (2:2, 1:1)

/Davilja 45+1, Ambriz 89 - Kastaneda 18, Kanelo 58/

Pačuka - Gvadalahara 4:2 (0:1)

/Muriljo 51, 80, De la Rosa 69, 89 - Antuna 10, 90+3pen/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.