Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 23:57

Meksički apsurd, oduzimanje bodova i špansko tumačenje

Astečki Orlovi u svom gnezdu, na velelepnoj Asteki, u okviru 8. kola Klausure, dočekuju Veverice iz Idalga

Tokom proteklih sedam dana, Klub Amerika je postao glavna tema jedne od najčudnijih kontraverzi u svetu fudbala. U prethodnom kolu, na gostovanju Atlasu u Gvadalahari, došlo je do određenih nepravilnosti u protokolu meča od strane gostiju iz prestonice Meksika, te su Lisice za zelenim stolom pokupile čitav plen. A to je prouzrokovalo da Orlovi u 8. kolo ne uđu kao ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa liderske pozicije na tabeli.

Čitava buka i prašina podigla se oko urugvajskog internacionalca Federika Vinjasa, koji nije bio prijavljen za meč protiv Atlasa, ali se ipak našao na klupi za rezervne igrače. Čak je u jednom trenutku bio poslat i na zagrevanje, ali priliku da se dokaže u igri na ovom susretu, nije dobio. Meč je završen rezultatom 2:0 u korist Amerike.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, Lisice su primetile ovu nepravilnost u protokolu i na podnetu žalbu Disciplinska komisija odlučila je da poništi pobedu gostiju iz Meksiko Sitija, i tri boda dodeli crveno-crnoj ekipi iz Gvadalahare.

Sve ove informacije iz meksičke štampe proširile su se počitavom regionu, došavši sve do Španije, gde je takođe postala jedna od glavnih tema. Španski mediji snažno su stali u odbranu Amerike, koju predvodi argentinski stručnjak Santijago Solari, koji je dobro upamćen i kao nekadašni igrač i šef stručnog štaba Real Madrida.

Smatra se da je ovakva disciplinska kazna apsurdna, jer ako igrač nije uticao direktno, a u ovom slučaju ni indirektno na igru i konačan rezultat u njoj, nije bilo potrebe za ovakvom odlukom. U međuvremenu, odluka ostaje na snazi, a čelnici Amerike uložili su žalbu koja je u razmatranju.

"Za nas je ovo zatvrena stranica, okrenuli smo novi list i suočili smo se sa onim sa čime se mora. Smatramo da smo osvojili tri boda i ono što nam je važno je upravo to. Ipak realnost je drugačija, nemamo te bodove i ne možemo da ih povratimo. Gledamo ka novom izazovu, a to je meč sa Pačukom", izjavio je Solari na konferenciji za medije posle jednog od treninga pred susret sa gostima iz Idalga.

#HoyJuegaElAme ????

América vs Pachuca#GUARD1ANES2021???? | Jornada 8⃣

???? | 19:00 hrs

???? | Estadio Azteca

????| @TUDNMEX, @MiCanal5 y @TUDNUSA #SOMOSAMÉRICA ???????????? pic.twitter.com/QmPIUhb9kz

Iako je argentinski stručnjak povratio odbrambenu snagu tima, stvarnost je da je ofanzivna linija i dalje Ahilova peta ekipe. Amerika bi zasigurno bila vodeći tim u dosadašnjem delu šampionata, da nije bilo propusta proteklog vikenda, ali ono što više zabrinjava navijače najpopularnijeg kluba u Meksiku je mali broj postignutih golova. Na proteklih sedam odigranih susreta, Orlovi su dali tek osam golova. Kažemo tek, jer pojedine ekipe koje sa nalaze u donjem delu tabele imaju više pogođenih meta od žuto-plavih.

Pored toga što su se kola slomila baš na Federiku Vinjasu, koji je, činjenica, ne svojom greškom doneo neprilike ekipi, napadač je sve udaljeniji od startnih 11. U dosadašnjem izdanju Klausure, Urugvajac je sakupio samo 183 minuta u igri, pa tako ni za noćašnji duel nije prva opcija Solariju, koji će kao i u prethodnom duelu priliku pružiti Mauru Lainezu.

Pored toga, u napadu će zbog povrede ponovo izostati Kolumbijac Nikolas Benedeti, i to je situacija koja se ponovlja već nekoliko puta i zbog koje pristalice Orlova žustro reaguju, smatrajući da ovakav transfer uopšte nije bio isplativ, znajući da je Amerika platila 5.000.000 evra za ovog špica koji je stigao iz Deportivo Kalija. Za sada se kao jedina efikasna opcija u navali izdvaja Enri Martin, koji je na minula dva susreta postigao isto toliko golova.

Sa druge strane, Veverice iz Idalga imaju ubedljivo najlošiji učinak u ovogodišnjem izdanju Klausure. Tim Pačuke trenutno se nalazi na začelju tabele, sa tek tri osvojena boda i isto toliko nerešenih susreta, što znači da ekpa koju predvodi Paulo Pezolano još nije ostvarila pobedu.

Uprkos činjenici da je prošlo sedam kola, a da Tuzosi nisu uspeli da pobede, gde im je i u poslednjem okršaju proteklog vikenda nedostajalo snage da odnesu sva tri boda na svom terenu protiv Čivasa, unutar plavo-belog tima postoji nada da će uskoro doći do dobrih rezultata.

"To je vrlo dobra prilika da se dokažemo protiv najboljih i nadamo se da će se loš niz ovde završiti", optimističan je bio mladi vezista Toni Figeroa (21), koji se u prethodnom susretu vratio u startnih 11, posle gotovo godinu dana, gde su ga mučile brojne povrede.

Međutim, statistika nije na strani Veverica, koje su u poslednjih 10 susreta sa Orlovima ostvarile tek jednu pobedu. Poslednji put to se dogodilo upravo na Asteki još 7. maja 2017. godine. Od tada, Amerika je trijumfovala šest puta, četiri puta na strani i u dva navrata kod kuće, dok su tri duela završena remijem.

MEKSIKO 1, KLAUSURA - 8. KOLO

Petak

Atletiko San Luis - Tigres 2:2 (1:1)

Subota

Puebla - Nekaksa 1:0 (0:0)

Mazatlan - Keretaro 3:0 (2:0)

23.55: (2,25) Toluka (3,20) Atlas (3,10)

Nedelja

02.00: (2,45) Klub Amerika (2,95) Pačuka (3,00)

04.00: (2,45) Leon (3,15) Kruz Azul (2,80)

23.55: (1,70) Monterej (3,50) Tihuana (4,80)

Ponedeljak

02.06: (1,98) Santos Laguna (3,30) Huarez (3,70)

04.00: (1,85) Gvadalahara (3,35) Pumas (4,10)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.