Mejfild prvi pik, kvoterbekovi rekordno

Izvor: N1 televizija, 27.Apr.2018, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mejfild prvi pik, kvoterbekovi rekordno

Kao što je i najavljivano ovaj, istorijski prvi NFL draft održan na jednom stadionu, bio je draft kvoterbekova, pošto ih je čak četiri izabrano među prvih 10 pikova, a prvi je Bejker Mejfild.

Iako se moglo očekivati da će Klivlend Braunsi kao prvog pika birati kvoterbeka, ipak malo ko je očekivao da će to biti dobitnik Hajsmanovog trofeja iz nedavno završene sezone. Mnogo bolje se kotirao Sem Arnold, ali menadžment Braunsa na kraju se ipak odlučio za Mejfilda.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />With the first overall pick in the 2018 @NFLDraft, the @Browns select... @bakermayfield! pic.twitter.com/8eJjiLAxA4

Najveći deo prognoza ukazivao je da bi Braunsi mogli da biraju ili Arnolda ili raning beka Sakuona Barklija. Međutim, kako se nisu odlučili ni za jednog bilo je sasvim izvesno da će Njujork Džajentsi da se odluče za Barklija, što su i učinili i tako ojačali kritično mesto trkača. Arnold je izabran tek sa treće pozicije od strane Njujork Džetsa, a još dva kvoterbeka su izabrana među prvih 10 pikova. Bafalo je prvo od Tampa Bej Bakanirsa dobio sedmog pika u zamenu za 12, 53. i 57. i iskoristio ga za uzimanje Džoša Alena, dok su sa 10. pozicije birali Arizona Kardinalsi, pošto su u trejdu Ouklend Rejdersima prosledili pravo na 15, 79. i 152. pika. Ujedno ovo je prvi put u istoriji drafta od kada se liga ujedinila da su čak četiri kvoterbeka izabrana u prvih 10 pikova.

Klivlend je možda još više iznenadio sa četvrtim pikom. Očekivalo se ili da će ga pošteno naplatiti trejdom, ili ako budu birali da će se odlučiti za defanzivnog enda Bredlija Čaba, ali su se ipak odlučili za kornebeka Denzela Vorda. Čab je kao peti pik završio u Denveru, a Kvinton Nelson je plasiran na najboljem mestu među ofanzivnim linijašima kao šesti pik kojeg su birali Indijanapolis Koltsi. Još jedan ofanzivni linijaš završio je među prvih 10, a to je Majk Mekglinči koga su sa devetog mesta birali San Francisko Fortinajnersi. Konačno, prvih 10 zaokružuje spoljni lajnbeker Roguan Smit, koga su sa osme pozicije izabrali Čikago Bersi.

U prvoj rundi još su izabrrani: Minka Ficpatrik (sejfti, Majami), Vita Vea (defanzivni tekl, Tampa Bej), Daron Pejn (defanzivni tekl, Vašington), Markus Devenport (defanzivni end, Nju Orleans), Kolton Miler (ofanzivni tekl, Ouklend), Tremejn Edmunds (lajbeker, Bafalo), Dervin Džejms (sejfti, L. A. Čardžers), Džejr Aleksander (kornerbek, Grin Bej), Lejton Vonder Eš (lajnbeker, Dalas), Frank Regnou (centar, Detroit), Bili Prajs (centar, Sinsinati), Rašon Evans (lajnbeker, Tenesi), Ajzea Vajn (ofanzivni tekl, Nju Ingland), Di Džej Mur (tajt end, Karolina), Kalvin Ridli (vajd risiver, Atlanta), Rašad Peni (raning bek, Sijetl), Terel Edmunds (sejfti, Pitsburg), Tejven Brajan (defanzivni tekl, Džeksonvil), Majk Hjuz (kornerbek, Minesota), Soni Mičel (raning bek, Nju Ingland), Lamar Džekson (kvoterbek, Baltimor).

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NFL draft: Istorija u domu Kaubojsa, Braunsi odabrali Mejfilda

Izvor: B92, 27.Apr.2018

Prethodne noći održan je istorijski NFL draft pošto je prvi put ceremonija održana na stadionu, spektakularnom domu Dalas Kaubojsa " 'AT&T stadionu'.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.