Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2021, 23:25

Mega trejd: Hulio Džons stigao u Tenesi Tajtense

Posle 10 sezona u Atlanti jedan od najboljih risivera lige u prethodnoj deceniji promenio sredinu

Danima se spekulisalo, na kraju se i obestinilo – Hulio Džons je stigao u Tenesi Tajtense. Posle 10 sezona u Atlana Falkonsima, jedan od najboljih risivera u pretekloj deceniji, sedam puta probouler, pojačao je tim iz Nešvila. Franšiza iz Džorždije trejdovala je veterana, a dobila i pika šeste runde drafta 2023. godine, a za uzvrat Tenesi je poslao pika druge runde naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine i četvrte 2023.

Čini se da su sve tri strane dobile ovim trejdom. Atlanta je imala velikih problema oko "seleri kepa", oslobodila se visoke plate Džonsa koja je naredne sezone iznosila 15.300.000 dolara. Falksonsi će osloboditi prostor od 7.750.000 dolara u budžetu.

Tenesi dobija pakleno pojačanje za narednu sezonu. Osim Hulija, pakleni kvartet tima iz Nešvila u napadu činiće kvoterbek Rajan Tenehil, najbolji raning bek lige Derik Henri i sve bolji risiver Ej Džej Braun.

Utorak, 01.30: (1,80) Bruklin (2,15) Milvoki (2,15)

Džons je s Atlantom igrao Superboul 2017. godine, kada je tim iz Džordžije prokockao prednost od 28:3 protiv Nju Inglandu u spektakularnom meču za trofej Vinsa Lombardija. Posle toga igrao je još samo jedan plej-of, a prethodne dve sezone tim Atlanta je bila jedan od najslabijih ekipa u ligi. Sada će Hulio imati jači tim u napadu na bar plej-of u koji je Tensi ulazio prethodne dve godine.

Because of you, 11 will always mean more. pic.twitter.com/SJQaT4URNX

Atlanta će da se okrene mlađem risiveru, Kalvinu Ridliju koji sada postaje prva meta kvoterbeka Meta Rajana u narednim sezonama. Falkonsi su ove godine na draftu kao pika prve runde, sa četvrte pozicije, doveli fantastičnog tajt enda Kajla Pitsa.

Tenesi igra na jugu AFC-a, a najvećeg rivala naredne sezone imaće u Indijanapolis Koltsima, dok se ne očekuje mnogo od Hjuston Teksansa i Džeksonvil Džeguarsa. Prethodnih godine Tenesi je pre svega u napadu koristio igru trčanjem, uzdao se u "Kralja" Henrija, sada će Tanehil imati moćno oružje. Tajtensi sada postaju kandidati za najviši plasman u Američkoj fudbalskoj konferenciji gde je poslednje dve godine vladao Kanzas, šampion 2020. godine i prošlosezonski vicešampion NFL-a.

Nova sezone u omiljenom sportu Amera kreće početkom septembra, a titulu brani Tampa Bej Bakanirsi sa fenomenalnim Tomom Brejdijem.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.