Mega propustila priliku, povreda Gordića

Izvor: MVP.rs, 08.Nov.2015, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega propustila priliku, povreda Gordića

Ekipa Dejana Milojevića nije stigla do velikog trijumfa.

Mega Leks je propustila priliku da dođe do velike pobede u ABA ligi i to nad Cedevitom koja igra u odličnoj formi, što potvrđuju pobede u Evroligi nad Anadolu Efesom i Emporio Armanijem. Gosti su bili ravnopravan rival hrvatskom evroligašu tokom čitavog meča i to u Zagrebu. Ali, iskustvo domaćina je došlo do izražaja, pa je pobeda pripala njemu (78:68). Konačan rezultat nije slika i prilika odnosa snaga na terenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Mega jeste tokom čitavog duela jurila zaostatak, ali ga je u četvrtoj četvrtini sustigla, a u jednom momentu i preokrenula rezultat.

Deveto kolo Petak: Metalac Farmakom - Zadar 71:67 Subota: Igokea - Krka 54:65 Sutjeska - Cibona 68:80 Partizan NIS - Budućnost VOLI 86:77 Nedelja: Tajfun - Union Olimpija 73:59 Cedevita - Mega Leks 78:68 Ponedeljak: MZT Skoplje Aerodrom - Crvena zvezda Telekom (18č)

Trebalo bi pomenuti da se u toku utakmice povredio Nemanja Gordić. On je napustio teren teško hodajući, nakon što je loše doskočio i izvrnuo zglob. Posle toga se nije više vraćao u igru. Takođe, u sastavu Mega Leksa se našao i Alfa Kaba, ali nije ulazio u igru.

Ključna figura u igri Mege na početku utakmice je bio Predrag Samardžiski koji je bukvalno bio učesnik svakog dobrog napada, ali i odbrane. Lupao je blokade, asistirao i saigrače ostavljao same na obruču, poentirao sa poludistance... Dok je on bio u igri gosti su bili u egalu. Ali, kako je Makedonac izašao njegovi saigrači su počeli da se ispucavaju u šutu van linije 6.75 metara (18 pokušaja za 20 minuta), a sjajan protok lopte i kretnje domaćina su došli do izražaja. Na taj način Cedevita je stigla do prvog vođstva dvocifrenom razlikom (30:20).

Koliko se lopta dobro kretala u napadima Zagrepčana govori podatak da su ih nekoliko realizovali bez spuštanja iste ili uz eventualno dva, tri driblinga. Kako bi pokušao da uspori paklen ritam Cedevite, Dejan Milojević je "pozvao" presing u odbrani, koji je u potpunosti urodio plodom, pa je Mega na veliki odmor otišla sa podnošljivih pet poena zaostatka (37:32).

Mega Leks je u trećem periodu krenula, pa stala. Ekspresno je došlo do izjednačenja, ali su gosti bez razloga ponovo počeli da se ispucavaju, što je za rezultat imalo novo vođstvo rivala. Ali, kada je najviše bilo potrebno razigrao se Danilo Nikolić, koji je iz dva bezidejna napada njegovog tima postigao dve trojke. To je pokrenulo i njegove saigrače, pa je Timote Luvavu-Kabaro sa četiri vezana poena doneo prvo vođstvo Megi još od prve četvrtine. Posle 30 minuta igre na semaforu je pisalo 50:53.

Motivisani su bili igrači trenera Milojevića i u nastavku, pa su uspeli da dođu i do, do tada, najubedljivijeg vođstva (63:57). Evidentno je bilo da Veljko Mršić mora nešto da promeni, ako želi da izbegne poraz. Trener Cedevite se odlučio da isproba zonsku odbranu, za koju se ispostavilo da Mega nije imala rešenja. Nije puno prošlo, a domaći su preokrenuli. I ne samo to, već su napravili i seriju od 11:0, pa je rezultat na dva minuta do kraja meča bio 68:63.

Mogla je Mega sa linije penala da se vrati u duel, ali je Nikola Janković dva puta bio neprecizan, što je kaznio Luka Babić svojom drugom trojkom (do tada 1/7) kojom je stavio tačku na ovaj duel.

Titulu najkorisnijeg igrača meča su podelili Babić i Džejkob Pulen. Obojica su imala indeks korisnosti 21. Hrvat je postigao 18 poena, uz osam skokova i pet asistencija, a Amerikanac 17 poena, uz šest dodavanja. Najbolji kod gostiju je bio Luvavu-Kabaro sa 20 poena i pet uhvaćenih lopti. Dobar je bio i Samardžiski sa 10 poena i sedam skokova.

U narednom kolu Mega Leks će se u Sremskoj Mitrovici suprostaviti Ciboni, dok će Cedevita ponovo igrati u Zagrebu, ovoga puta protiv Union Olimpije.

 

Cedevita - Mega Leks 78:68 (21:17, 16:15, 13:21, 28:15)

Dvorana: "Dom sportova"; Gledalaca: 1.200; Sudije: Boltauzer, Majkić, Jovanić.

Cedevita: Pulen 17 (6as), Vajt 11 (4sk, 4as), Pilepić 5, Babić 18 (8sk, 5as), Žganec 4, Musa, Bilan 8 (11sk, 4as, 6il), Mazalin, Gordić, Arapović 15 (6sk). Trener: Veljko Mršić

Mega Leks: Simić, Aranitović 6, Đoković, Jaramaz 5 (4as), Veljković, Ivanović 9, Samardžiski 10 (7sk), Luvavu-Kabaro 20 (5sk), Kaba, Simeunović, Nikolić 8 (4sk), Janković 10 (4sk). Trener: Dejan Milojević

(foto: KK Cedevita / Marin Sušić)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.