Mega promenila ime, Zvezda nastavila dominaciju

Izvor: MVP.rs, 25.Nov.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega promenila ime, Zvezda nastavila dominaciju

Odigrane su utakmice devetog kola ABA lige.

Derbi kola između Cedevite i Crvene zvezde Telekom, koji je u ponedeljak odigran u Zagrebu, navukao je zavesu na devetu rundu regionalnog takmičenja. Nastavak pobedonosnih nizova crveno-belih i Metalca Farmakom, smena trenera Igokee Vlade Jovanovića i poslednji meč Mege sa dodatkom Vizura (ubuduće Mega Leks) događaji su koji su obeležili kolo. A, trebalo bi pomenuti i lep gest uprave Cedevite, koja je pred susret sa Zvezdom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << odala počast navijaču beogradskog kluba koji je ubijen u Istanbulu.

A, najbolji pojedinačni učinak u devetom kolu imao je bek Solnokija Olaj, David Vojvoda. On je pobedi svoje ekipe nad Zadrom doprineo sa 36 poena (7/9 za dva, 7/9 za tri, 1/2 za jedan), uključujući i poslednji koš na meču. To je bilo dovoljno za 34 indeksna poena i MVP priznanje. Iza njega su ostali Nikola Jokić (Mega Vizura, 29rkg) i Nikola Milutinov (Partizan NIS, 27rkg).

Sa 36 poena Vojvoda je bio najbolji strelac kola, a i u ovoj kategoriji ga je pratio Jokić (22p). Krilni centar Mega Vizure je sa 13 uhvaćenih lopti poneo epitet najboljeg skakača, dok je Markus Vilijams sa 12 asistencija doprineo pobedi Crvene zvezde u hrvatskoj prestonici i bio najbolji u ovom segmentu u čitavom kolu. Edo Murić iz Partizana je predvodio "kradljivce" sa šest osvojenih lopti.

Na tabeli vodi Crvena zvezda Telekom koja još uvek ne zna za poraz. Pratio je Budućnost VOLI sa jednim neuspehom, dok je Cedevita na trećem mestu sa učinkom 6-3. Sledi ih grupa timova koji su ostvarili po pet pobeda i četiri poraza. Na začelju je Levski sa samo jednim trijumfom.

Utakmice 10. kola na programu su od 29. novembra do 1. decembra, a ono će nam doneti i prvi ovosezonski "večiti derbi".

Rezultati devetog kola:

Solnoki Olaj - Zadar 82:81

Krka - Mega Vizura 72:80

Budućnost VOLI - Union Olimpija 76:61

Metalac Farmakom - Levski Sofija 81:54

Igokea - MZT Skoplje Aerodrom 61:76

Partizan NIS - Cibona 73:64

Cedevita - Crvena zvezda Telekom 87:88

Tabela:

1. Crvena zvezda Telekom 9-0

2. Budućnost VOLI 8-1

3. Cedevita 6-3

4. Krka 5-4

5. Union Olimpija 5-4

6. Partizan NIS 5-4

7. Mega Leks 5-4

8. Solnoki Olaj 5-4

9. Metalac Farmakom 4-5

10. Cibona 3-6

11. MZT Skoplje Aerodrom 3-6

12. Igokea 2-7

13. Zadar 2-7

14. Levski Sofija 1-8

Parovi 10. kola:

Zadar - Krka

Union Olimpija - MZT Skoplje Aerodrom

Budućnost VOLI - Solnoki Olaj

Igokea - Levski Sofija

Cibona - Metalac Farmakom

Mega Leks - Cedevita

Crvena zvezda Telekom - Partizan NIS

(foto: ABA League)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.