Izvor: RTS, 19.Feb.2021, 12:57

Medvedev je protivnik Đokovića u finalu Australijan opena

Ruski teniser Danil Medvedev biće protivnik našem Novaku Đokoviću u nedeljnom finalu Australijan opena. Medvedev je u polufinalu savladao Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:4, 6:2, 7:5 i za svoju prvu titulu će se boriti sa najboljim igračem današnjice.
Rus je odigrao savršen meč protiv Grka i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, plasiravši se u svoje drugo grend >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slem finale u karijeri.

Danil je ostvario i šesti trijumf u sedmom međusobnom okršaju sa Stefanosom, koji nije pre svega fizički uspeo da se oporavi nakon napornog meča sa Rafaelom Nadalom u prethodnoj rundi.
Držao se na početku meča na "Rod Lejver areni", ali je Medvedev uspeo da mu oduzme servis u petom gemu i od tada se nije osvrtao.
Svi udarci su mu savršeno funkcionisali, servis mu je bio siguran, a karakterističnim načinom igre oduzimao je ritam rivalu sa druge strane mreže, a potom i kažnjavao svaku grešku grčkog igrača. Priveo je uz sitne poteškoće prvi deo igre u svoju korist, da bi odlučujuči korak napravio početkom drugog.
Napravio je brejk na startu tog seta, potom i još jedan, i za manje od 80 minuta stigao na korak do novog finala.
Kada je zadao novi udarac u prvom gemu trećeg seta, pa imao tri vezane brejk šanse za dupli brejk, činilo se da je kraj blizu. Međutim, unervozio se, a Cicipas počeo bolje da igra i malo je nedostajalo da izbori četvrti.

Medvedev je ipak odbio veliki nalet, vratio se svom stilu i nekim neverovatnim udarcima ipak preokrenuo situaciju u svoju korist.
Na kraju, zabeležio je 17 asova, imao 46 vinera i 21 neiznuđenu grešku, dok je Cicipas bio ue "debelom minusu".
Grk je upisao 19 direktnih poena i 30 grešaka – statistika kojom ne bi mogao ništa ni protiv mnogo slabijih od Medvedeva.
Tako je 25-godišnji Moskovljanin obezbedio novu šansu i osmi okršaj sa Đoković, koji vodi 4-3 u trijumfima, ali je prethodni pripao Rusu na Završnom turniru u Londonu krajem novembra.
On će imati još jedan veliki motiv u tom susretu jer bi, u slučaju osvajanja trofeja, obezbedio drugu poziciju na ATP rang-listi od ponedeljka, prvi put u karijeri.
Veliko finale u muškoj konkurenciji na programu je u nedelju od 9.30 po srednjoevropskom vremenu.

Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev ubedljiv protiv Cicipasa, sa Đokovićem za titulu u Melburnu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2021

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u finale Australijan opena, pošto je danas u polufinalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa 6:4, 6:2, 7:5...Medvedev je dominirao tokom celog meča, šesti put u sedam mečeva savladao Cicipasa i prvi put u karijeri stigao do finala u Melburnu, ukupno drugog gren...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.