Medvedev je kompletan, drugačiji od ostalih

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 10:33

"Medvedev je kompletan, drugačiji od ostalih"

Žil Servara, trener Danila Medvedeva, kaže da je ključni detalj ove sezone bio uoči turnira u Roterdamu.

Ruski teniser je posle rane eliminacije sa Australijan opena bio u krizi, ali je u Holandiji osvojio prvi turnir u sezoni.

Trijumfovao je u Dohi, Dubaiju i Majamiju, a u Indijan Velsu je igrao finale, koje je izgubio od Karlosa Alkarasa.

"Konačno je nešto kliknulo neposredno pre Roterdama. Sećam se da su tri dana koja smo proveli u Roterdanu trenirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila veoma naporna. Posle Australijan opena, tokom dve nedelje treninga kod kuće, sve do nekoliko dana pred Roterdam, Danil je bio prilično nervozan i potpuno nesiguran u svoj tenis. Bio sam ubeđen da igram dobro na treningu, ali on to nije osećao", rekao je Servara.

Medvedev se popeo na četvrto mesto ATP liste, a trenutno je prvi u trci za Torino.

"Kompletan je teniser, drugačiji od svih ostalih. Ponekad njegovi udarci imaju moć, ponekad nemaju. Nepredvidiv je, protivnik može da očekuje nešto, a da dobije nešto sasvim drugo. Ponekad očekujete duboku loptu, umesto toga dobijete kratku. On je kao zid, vraća vam svaku loptu, malo promašuje. Dobro servira, mnogo trči. U stanju je da pronađe rešenje za svaki problem. Izvanredan je borac, uvek želi da pobedi. Kombinacija svega ovoga čini ga igračem sa kojim je teško izaći na kraj", dodao je on.

Medvedev je imao zanimljiv komentar na mreži prilikom pozdrava sa Janikom Sinerom, nakon osvajanja Majamija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.